Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суд одбио захтев адвоката одбране за одлагање рочишта у случају паљења куће Милана Јовановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2019.

Аутор: Јасмина Добриловић Извор: Цензоловка

Суд одбио захтев адвоката одбране за одлагање рочишта у случају паљења куће Милана Јовановића

Захтев адвоката оптужених да због коришћења годишњег одмора рочиште у петак буде одложено, суд није уважио, али адвокатица Милана Јовановића не искључује могућност да ће одбрана искористити друге опције, попут изненадне болести.

Уочи главног претреса у случају паљења куће новинара Милана Јовановића, који је заказан за петак, 26. јул, браниоци Драгољуба Симоновића поднели су захтев за одлагање због коришћења годишњег одмора, али је тај захтев суд одбио, сазнаје Цензоловка.

Осим Симоновићевих адвоката, идентичан захтев поднели су и браниоци Владимира Михаиловића и Игора Новаковића, али је и њих суд све одбио.

Адвокатица новинара Јовановића Ана Матић Алимпијевић рекла је за Цензоловку да остаје да се види да ли ће одбрана „користити неке друге могућности, попут изненадне болести и слично“.

Ана Матић Алимпијевић за Цензоловку каже да је њен колега данас извршио увид у списе предмета и да је утврдио да су сви захтеви за одлагање главног претреса одбијени.

Међутим, додала је она, увек постоји могућност да одбрана поднесе нови захтев за одлагање или да се једноставно неко од бранилаца не појави на главном претресу.

„С обзиром на то да је одбрана обавезна и да окривљени не могу да буду без бранилаца а да се претрес одржава, постоји више алтернатива које суд може да уради“, објаснила је Јовановићева адвокатица.

Она је рекла и да се најчешће главни претрес само одложи и закаже се нови термин или да суд донесе решење о новчаном кажњавању браниоца и о томе обавести Адвокатску комору, а постоји и екстремна могућност, која се у принципу не користи, а то је да се окривљеном постави бранилац по службеној дужности.

С друге стране, ако окривљени изостане са главног претреса без оправдања, онда се према њему могу применити мере за обезбеђење његовог присуства, као што је кућни притвор или прави притвор, закључила је Ана Матић Алимпијевић.

На претходном рочишту, адвокати одбране усагласили су се да главни претрес буде заказан за 26. јул  упркос молби тужиоца да датум буде промењен јер је управо он тада навео да му понуђени термин не одговара због одласка на годишњи одмор.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси