Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Расправа новинарке Пинка и Сергеја Трифуновића на конференцији "1 од 5 милиона"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 08. 2019.

Извор: Н1

Расправа новинарке Пинка и Сергеја Трифуновића на конференцији "1 од 5 милиона"

Између новинарке ТВ Пинк Гордане Узелац и председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића дошло је до вербалног сукоба током конференције за медије Срђана Марковића, студента и једног од организатора протеста "1 од 5 милиона", којег је тукло обезбеђење Председништва током протеста. Узелац је лидера ПСГ оптужила да је таргетира и вређа.

Трифуновић је прекинуо Марковића док је одговарао на питање новинарке Пинка и упитао је "чему ти служиш". Узелац је наставила да разговара са Марковићем, добацујући да јој "ваши прете песницом".

Марковић је после више покушаја да одговари и оптужби да је позвао на насилан упад у Председништво прекинуо конференцију и одбио да даље одговара на питања.

Окупљени активисти су новинарку Пинка поздравили аплаузом, а вербални сукоб са Трифуновићем наставио се и после званичног завршетка конференције. Узелац је лидера ПСГ оптужила да је таргетира и вређа како би је присталице опозиције напале. 

Коментари (3)

Остави коментар
уто

13.08.

2019.

Mali Budaa [нерегистровани] у 18:26

Re: GLUMAC JE U PRAVU

Nažalost, puno je domaćih medija, posebno elektronskih sa takozvanim nacionalnim frekvencijama, koji rade mimo osnovnih novinrskih principa i kodeksa .Taj "paziluk", udvorice, propagandisti i njima slični "jorgovani" napravili su pravu pometnju u jednoj časnoj, kompleksnoj i odgovornoj profesiji. Najgore je, što zbunjuju, i piovremeno vređaju zdravu pamet, onih koji ih čitaju ili gledaju.Glumac S.Trifunović dobro je svrstao u tu "klasu" izvenu G.Uzelac pitajući je na pomenutom događju :"čemu ona služi"!?

Одговори
уто

13.08.

2019.

Novinar [нерегистровани] у 07:52

Bruka novinarstva

Gospođa Uzaelac ne bavi se novinarskim poslom, već agresivom propagandom, i to na veoma fašizoidan i ponižavajući način za profesiju. Ne treba da kažem da je sve kolege sramota što se takve/i nazivaju novinarima, a televizija gde radi medijem. Ona veoma svesno izaziva incidente na konferecijama za novinare predstavnika grupacija koji nisu na političkoj liniji medija gde radi. Pored toga, ona tendenciozno donosi zaključke i iritira kolege, ne dozvoljajući im da rade svoji posao, pokušavajući da iscenira događaj u kome se ona nameće kao glavna ,,zvezda". Bahato i nerazumno ponašanje, govori o tome da je ona veoma nesigurna u tom glumatanju i da neko drugi komandije njenim postucima, te se u tome možda može tražiti delić opravdanja za takve nastupe koji su uvreda za profesiju, ali njeno pristajanje da radi to što radi svakako joj ne ide u prilog, ali ni celoj profesiji. Na taj način ona navlači bes javnosti na sve novinare i označava ih kao agresivne, nepismene, proste, nekulturne, neznalice, obmanjivače, zagađivače.... Od gospođe Uzelaz sva udruženja novinara jasno treba da se ograde i stave je na mesto gde pripada, odnosno van medija i novinarske profesije.

Одговори
пон

12.08.

2019.

Alexandar [нерегистровани] у 18:12

Nije koleginica

Ovo nije moja koleginica i nemam pojma zbog člega se ovakva informacija nalazi na NAŠEM sajtu. Tja, možda je mala članica NUNSA? Vrag bi ga znao... Šalim se, naravno, ali definitivno mi nije koleginica. Možda Mitroviću...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси