Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  На Факултету политичких наука данас трећи по реду округли сто о изборним условима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 08. 2019.

Извор: Бета

На Факултету политичких наука данас трећи по реду округли сто о изборним условима

У Београду на Факултету политичких наука данас ће бити одржан трећи по реду округли сто о изборним условима на ком ће представници политичких странака и савеза, медијских удружења, невладиних организација и универзитетски професори разговарати о стању у медијима у Србији.

Како су најавили организатори ФПН и Фондација за отворено друштво, тема састанка ће бити "Приступ медијима и њихова контрола" а предвиђено је да медијска удружења и организације које прате изборе, представе своје налазе и препоруке на ту тему.

"Разговор ће бити посвећен приступу медијима и њиховој контроли, који су од кључне важности за обезбедјивање фер и слободних избора. Округли сто ће бити посвећен проблемима у овој области за које је могуће наћи задовољавајућа трајна или прелазна решења у периоду до одржавања наредних парламентарних и локалних избора", саопштили су раније организатори округлог стола.

Најављено је и да ће први део дијалога, на којем ће бити представљене анализе организација цивилног друштва и медијских удружења, бити сниман и уживо емитован преко екрана постављеног у соби за новинаре на Факултету политичких наука, а да ће други део округлог стола бити одржан без присуства медија, по правилима "Chatam House".

У најави округлог стола коју су потписали декан ФПН-а Драган Р. Симић и извршни директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић, стоји и да ће у наредном периоду бити одржана још два састанка, посвећена бирачким списковима и изборној администрацији, као и бирачким правима градјана.

Састанак на тему приступа медијима почеће у 10 часова, а обраћања новинарима планирана су за 12.30.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) саопштило је раније да је прихватило позив да учествује на састанку власти и опозиције посвећеном медијима, али само у првом делу који ће бити јаван док је УНС саопштио да не може да прихвати позив јер није уважен њихов захтев да се свим заинтересованим новинарима омогући да прате цео ток састанка.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси