Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Репортери без граница траже да власт у Србији реагује због штрајка Маје Павловић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 08. 2019.

Аутор: Зоран Стрика Извор: Цензоловка

Репортери без граница траже да власт у Србији реагује због штрајка Маје Павловић

Поводом штрајка директорке новосадске телевизије Канал 9 огласили су се и Репортери без граница.

Репортери без граница, међународна организација која се бави слободом информисања, реаговала је на свом Твитер налогу, подсетивиши да Маја Павловић, директорка Канала 9 из Новог Сада, штрајкује глађу и позивајући власти у Србији да ураде све што могу и помогну како би се ситуација поправила.

„Ништа не може да оправда то што је новинарка принуђена да угрози њен живот како би осигурала преживљавање локалног медија“, каже се у твиту Репортера без граница.

Маја Павловић већ девети дан штрајкује глађу испред Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) у Београду. Она се трећи пут у последњих 15 месеци одлучила на најрадикалнији облик протеста. Претходни пут је пре три месеца престала са штрајком после 23 дана због обећања премијерке Ане Брнабић да ће јој институције државе помоћи да се неки од њених захтева реше.

Павловић штрајкује због високих накнада од стране државе када су локални медији у питању, увећаних неколико пута, те због додељивања регионалне фреквенције какву никад није тражила, али мора да је плаћа. Она је тужила Организацију произвођача фонограма Србије (ОФПС), Сокој, РЕМ-а, али неки процеси у овом случају трају читавих пет година и још увек нису завршени.

Због тога је одлучила да поднесе тужбу Европском суду за људска права у Стразбуру, изјавивши да ће одлуку овог суда поштовати, ма каква она била. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси