Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  МУП: Интензивно радимо на проналаску особе која је претила Дарку Митровићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2019.

Аутор: Денис Колунџија Извор: Цензоловка

МУП: Интензивно радимо на проналаску особе која је претила Дарку Митровићу

На питања Цензоловке о судбини пријаве поднете због претњи водитељу емисије „Ментално разгибавање“ и да ли ће бити поднета кривична пријава против особе која је претила Дарку Митровићу, МУП одговорио у једној реченици.

„Одељење за високотехнолошки криминал МУП-а Србије, у сарадњи с надлежним тужилаштвом, интензивно ради на расветљавању овог кривичног дела и проналаску починиоца“, све је што се налази у одговору Одељења за медије и комуникацију МУП-а на питања Цензоловке о претњама упућеним водитељу емисије „Ментално разгибавање“ Дарку Митровићу.

Цензоловка се обратила МУП-у с питањем да ли МУП поступа по пријави коју је Дарко Митровић заједно са адвокатима компаније Јунајтед медија, власником ТВ канала Нова С на којој се емитује „Разгибавање“, поднео Одељењу за високотехнолошки криминал МУП-а Србије одмах након прве претње, која му је у виду поруке упућена преко Инстаграма 29. августа. 

Иако су, како је Митровић навео за Цензоловку, полицији уз пријаву достављена и одређена сазнања о идентитету особе која је упутила претње, полиција до сада није реаговала. У међувремену, Митровић је 10. септембра примио нову претњу, поново преко Инстаграма, од, како нам је рекао, исте особе. 

У порукама које је добио од те особе Митровићу се, између осталог, поручује: „Срешћемо се у тами“.

Водитељ „Менталног разгибавања“ навео је да су након друге пријаве адвокати Јунајтед медије позвали полицију у жељи да допуне претходну пријаву и да сазнају да ли се поступа по првој пријави, али да се на телефоне у Одељењу за високотехнолошки криминал нико није јављао. 

У изјави за Цензоловку Митровић није могао да наведе шта би могао да буде мотив за претње које је добио, али је додао да не искључује могућност да све има политичку позадину. 

„Нисам уплашен и, што је најважније, ништа од овога не може да утиче на емисије које радимо“, истакао је Даре Митровић.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси