Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Репортери без граница позвали на хитну истрагу претњи Дарку Митровићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2019.

Аутор: Денис Колунџија Извор: Цензоловка

Репортери без граница позвали на хитну истрагу претњи Дарку Митровићу

Међународна новинарска организација Репортери без граница позвала је власти у Србији да хитно истраже озбиљне претње које су упућене Дарку Митровићу, водитељу емисије „Ментално разгибавање“.

У објави на Твитеру РБГ истиче да напади на новинаре „не смеју бити толерисани“.

„Репортери без граница позивају власти у Србији да хитно реше озбиљне претње које је добио новинар Дарко Митровић. Напади на новинаре не смеју бити толерисани“, стоји у твиту Репортера без граница, на чијем крају је наведен Твитер налог председника Александра Вучића.

Митровић је пре неколико дана открио да је у протекле две недеље добио две претње на Инстаграму, а у изјави за Цензоловку рекао је да их је добио од исте особе. Поред осталог, у тим порукама му је поручено и „Срешћемо се у тами“.

У Министарству унутрашњих послова рекли су за Цензоловку да Одељење за високотехнолошки криминал, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, „интензивно ради“ на расветљавању претњи, као и на проналаску особе која је претила Митровићу.

Водитељ „Менталног разгибавања“ навео је за Цензоловку да је у пријави коју је заједно са адвокатима Јунајтед медије, која је власник ТВ канала Нова С на којој се емитује та емисија, поднео Одељењу за високотехнолошки криминал МУП-а, наведен и могући идентитет особе која је упутила претње.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси