Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брнабић и удружења: Нацрт Медијске стратегије да се усклади у року од 30 дана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2019.

Аутор: Жаклина Таталовић, Бета Извор: Н1

Брнабић и удружења: Нацрт Медијске стратегије да се усклади у року од 30 дана

Премијерка Србије Ана Брнабић састала се са члановима Радне групе за израду Медијске стратегије и представницима медијских удружења, а постигнут је договор да се у року од 30 дана усклади Нацрт Медијске стратегије како би је Влада усвојила до краја године. Премијерка се извинила што је у Брисел, како је рекла, грешком послат Нацрт Медијске стратегије из које је избачен Савет за штампу.

"Договор је да се обнови мандат Радне групе и да у понедељак буде организован нови састанак. И да се у року од 30 дана усклади Нацрт Медијске стратегије како би је Влада усвојила до краја године", рекао је за Н1 председник УНС-а Владимир Радомировић.

Премијерка је раније, у интервјуу за Н1, рекла да су измењени текст Медијске стратегије у Брисел послали њени сарадници без њеног знања. "Апсолутно мислим да је дошло до грешке", рекла је председница Владе тада и поручила да жели да се у "потпуно инклузивном и транспарентном процесу" дође до најбољег могућег решења. Тај интервју погледајте ОВДЕ.

Премијерка је на данашњем састанку још једном је подвукла да је опредељење владе да се у инклузивном и транспарентном процесу дође до коначног текста који ће бити резултат договора свих актера укључених у израду стратегије, наведено је у саопштењу Владе.

На састанку је договорено да медијска и новинарска удружења која су делегирала чланове Радне групе која је израдила нацрт документа, доставе евентуалне промене својих представника, како би се Радној групи продужио мандат.

Рад на усаглашавању отворених питања започео би наредне седмице.

На позив председнице владе, медијска и новинарска удружења претходно су доставила додатне примедбе и сугестије, које су унете у текст стратегије, на којем ће Радна група радити.

Највећи део измена односи се на положај РЕМ, Савета за штампу, управних одбора јавних медијских сервиса и издавача медија чији су оснивачи национални савети националних мањина.

Састанку су присуствовали шеф Мисије ОЕБС у Србији амбасадор Андреа Орицио и представници Делегације ЕУ у Србији, Амбасаде Краљевине Норвешке и Фондације Конрад Аденауер, партнера који су од почетка били укључени у процес израде овог стратешког документа.    

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси