Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СББ: Удружење "Ефектива" нас напада идентичним неистинама као власт
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2019.

Извор: Н1

СББ: Удружење "Ефектива" нас напада идентичним неистинама као власт

СББ је саопштила да као кабловски оператор у Србији има идентичну праксу пословања као и сви остали кабловски оператори у Србији. И поред тога организација "Ефектива" јавно је оптужила само компанију СББ у маниру најгорих таблоида и покренула поступак, захтевајући интервенцију државе због, како наводе, "сумње" у обављање "непоштене пословне праксе".

Удружење "Ефектива" покренуло је колективну тужбу против компаније СББ због сумње, како наводе, у обављање непоштене пословне праксе. Како су навели, она се огледа у сумњи да компанија СББ користи електричну енергију потрошача ради напајања сопственог система испоруке сигнала за интернет и кабловску ТВ, чиме су, према њиховом мишљењу, потрошачи обманути и доведени у тежи материјални положај, а СББ је наводно себи обезбедио додатну материјалну корист.

Како је саопштио СББ, ово саопштење удружења "Ефектива" изазива оправдану сумњу да је реч о наставку координисаних напада на компанију СББ.

"Чуди сличност аргументације између државних чиновника попут Горана Весића и 'Ефективе'. Председник 'Ефективе' Дејан Гавриловић, да је имао добру намеру, нашао би за сходно да се са својим тимом обрати управо компанији СББ, уколико имају било какву сумњу да су се негде на терену појавиле неправилности, уместо што се лаички позвао на оно што је прочитао у медијима и након, како тврде, обраћања неколико десетина грађана", саопштио је СББ.

Компанија СББ наводи да 24 сата дневно одговара на примедбу сваког свог корисника и "Ефектива" је и то, да је желела, могла да повери.

"Али управо објашњење да су поступак покренули само због обраћања корисника из СББ, показује управо намеру да се нанесе штета само једној компанији, јер ова организација није извршила проверу свих кабловских оператора како би сви потрошачи били у истом положају. На идентичан начин струју за напајање кабловског система троше и Телеком И кабловски оператори у њиховом власништву. Чуди нас баш зато да једна организација напада само једну компанију, што је у потпуној супротности са заштитом поштрошача, уколико се има у виду да сви кабловски оператори функционишу на исти начин", наводи СББ.

Компанија подсећа да удружење "Ефектива", која је заступала грађане који су узели кредите у швајцарским францима, није поступала овако селективно, већ су обухватали поступком велики број банака.

"Сматрамо да грађанима и јавности удружење 'Ефектива' треба да објасни такав начин селективног понашања, јер нас овакво њихово поступање уверава да ту нема говора о заштити потрошача, већ о њиховом учешћу и доприносу оркестрираном нападу на компанију СББ неистинама", закључује се у саопштењу СББ-а.

СББ је део Унитед Гроуп, у оквиру које послује и Телевизија Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси