Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Александар Обрадовић из затвора: Ганула ме подршка грађана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2019.

Аутор: Јелена Вељковић Извор: Јавно

Александар Обрадовић из затвора: Ганула ме подршка грађана

Ухапшени радник Крушика био је видно потресен када је сазнао да су грађани стали у његову одбрану, кажу чланови његове породице.

„Александар није знао да је вест о његовом хапшењу, између две посете породице и адвоката, стигла до медија. Није знао да су се у знак протеста због његовог хапшења, испред затвора синоћ окупили грађани. До њега у затворској ћелији, гласови грађана нису допрли“, кажу за БИРН чланови његове породице.

Током посете у Централном затвору, на коју чланови породице имају право три пута месечно, Александру су пренете информације о збивањима изван затворских зидина.

Када је чуо шта су последњих дана медији о његовом хапшењу писали, како је бурну реакцију то изазвало и колику подршку од грађана добија, био је видно потресен. Све те информације је доживео врло емотивно, јер није очекивао толико интересовање јавности и толику подршку, која му веома много значи, сазнаје БИРН од чланова породице.

Иначе, Апелациони суд укинуо је данас одлуку о затворском притвору коју је раднику Крушика Александру Обрадовићу одредио Виши суд у Београду, сазнаје БИРН.

Портпаролка Апелационог Суда Мирјана Пиљић каже за БИРН да је тим решењем одлука враћена Вишем суду на поновно одлучивање.

„У затворским предметима мора брзо да се одлучује па очекује да ће Виши суд такође брзо донети своју одлуку“, каже Пиљић.

Одлука је укинута због битних повреда одредаба кривичног поступка, каже портпаролка.

Иначе, у Апелациони суд у Београду жалба Обрадовићевог досадашњег адвоката Љубисава Добросављевића на одлуку о притвору, стигла је тек данас. Њом се укида одлука Вишег суда којом је преиначено првобитно решење о кућном притвору, након чега је из свог стана у Ваљеву пребачен у Централни затвор у Београду.

Телевизија Н1 објавила је да је нови адвокат узбуњивача из Крушика адвокат Владимир Гајић.

Александар Обрадовић, диспечар производње фабрике оружја Крушик у Ваљеву, налази се у притвору од 18. септембра када је ухапшен због сумњи да је одавао пословну тајну, износећи документа, која откривају корупцију у фабрици оружја Крушик из Ваљева.

Подсетимо, БИРН је пре два дана успео да дође до детаља у вези са хапшењем Александра Обрадовића, о којем су се прве информације појавиле у последњем броју недељника НИН, у моменту када је радник Крушика већ више од 20 дана био у притвору.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси