Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гајић: На чему Тужилаштво заснива наводе против ухапшеног радника Крушика
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2019.

Аутор: Бета Извор: Н1

Гајић: На чему Тужилаштво заснива наводе против ухапшеног радника Крушика

Адвокат Владимир Гајић, правни заступник узбуњивача из фабрике Крушик у Ваљеву, питао је на чему Тужилаштво за високотехнолошки криминал заснива наводе да је Александар Обрадовић неовлашћено прибављао тајне податке о пословању овог наменског предузећа, с обзиром на то да су форензичари тек данас почели испитивање опреме која је одузета од његовог клијента.

Гајић је у изјави агенцији Бета објаснио да су на захтев тужиоца судски вештаци данас започели анализу рачунара, лап топа и телефона који су одузети од његовог клијента приликом хапшења, и да им је за анализу потребно између 10 и 15 дана, тако да није јасно на чему тужилаштво базира своје тврдње.

За адвоката овај случај је сличан случају напада на Александра Вучића у Поточарима, после чега је започет процес против двојице полицајаца који су тада открили злоупотребе у врху МУП-а, а не против одговорних у МУП-у.

"Ово је већ други пут да се онима који открију афере не пружа статус узбуњивача, већ министар унутрашњих послова хапси оне који га доводе у неприлику", рекао је Гајић.

Он је додао да је интересантно да је тужилаштво данас издало саопштење слично ономе које је јуче издала Српска напредна странка.

"Све што тужилаштво ставља на терет ухапшеног није кривично дело и демантујем да је он све признао, како су објавили неки медији, јер не може да се призна нешто што није кривично дело", истакао је Гајић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси