Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Протест Новинари против фантома данас и у Нишу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 10. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

Протест Новинари против фантома данас и у Нишу

Протест новинара у Београду под називом „Новинари против фантома“ који ће данас у 18 часова бити организован испред зграде Владе Србије, подржаће и новинари у Нишу окупљањем у просторијама Медија и реформ центра.

Према најави организатора окупљања – Групе за слободу медија, новинари из Ниша и околних места окупиће се такође у 18 часова.

Како је Група за слободу медија, најавила протест „Новинари против фантома“ биће организован како би се указало на чињеницу да су у новинари и други медијски радници у Србији свакодневно изложени увредама, притисцима, омаловажавању, претњама и застрашивању.

„У својој смо земљи, а радимо и живимо у непријатељском окружењу. Немамо подршку ни полиције, ни правосуђа, а понајмање власти. Напротив, одавно је постало јасно да у Србији нема сигурности за новинаре и друге медијске раднике који часно раде свој посао“, наводи се у саопштењу Групе за слободу медија.

Група додаје да су намере власти јасне – да угасе све медије који своју уредјивачку политику не подређују политичкој промоцији и пропаганди за потребе Српске напредне странке и Александра Вучића.

„Окупимо се да заједно јавно саопштимо да не пристајемо на окупацију медијског простора. Покажимо да смо против политичког, физичког и финансијског угњетавања слободних новинара и медија. Захтевајмо да се заустави насиље према онима који слободно говоре и мисле, који одговорно и поштено раде свој посао“, истакнуто је у саопштењу Групе за слободу медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси