Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2019.

Аутор: Иван Мрђен Извор: Блиц

Данас у „Блицу“, четвртак 17. октобар

Фантоми

Имали смо својевремено на овим странама „Блица“ веома читану рубрику „Од 00 до 24“, у којој смо, пратећи полицијску моторолу, бележили догађаје који нису за већу причу, нити тема за „Хронику“.

Од свих тих заборављених шерпи на шпоретима, комшијских свађа, уједа паса и ситнијих саобраћајки запамтио сам сјајан наслов изнад белешке о момку који се, док је пљачкао неку пиљарницу, маскирао тако што је ставио на главу папирну кесу са отворима за очи, нос и уста: „Нема ни за фантомку“.

Ствар са фантомкама у међувремену је постајала све озбиљнија, посебно од рушења у Савамали, да бисмо ових дана имали посебно издање са хируршким маскама испред Телевизије Н1, ваљда да би се показало како се „хируршки прецизно“ изводе акције које су смишљене на неком другом, фантомском месту. У том смислу радо бих се одазвао позиву Независног удружења новинара Србије да подржим протест „Новинари против фантома“, заказан за синоћ испред Владе Србије, да то окупљање није организовала нека све у свему анонимна Група за слободу медија, а не сам НУНС или, којим чудом, оба новинарска удружења.

Фантом против фантома, то се убрзо претвори у „Давитељ против давитеља“!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси