Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Живковић: Адвокатска комора Србије није смела да ћути о хапшењу узбуњивача
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 11. 2019.

Извор: Н1

Живковић: Адвокатска комора Србије није смела да ћути о хапшењу узбуњивача

Адвокат Мирослав Живковић рекао је, коментаришући случај узбуњивача из фабрике "Крушик" Александра Обрадовића који је 20 дана био у притвору, а да то нико није знао, да Адвокатска комора Србије није смела да ћути.

"Комора је ћутала о томе, она не сме да ћути. То је наш посао, ми морамо да будемо на бранику, испред грађана", рекао је Живковић у Дану уживо.

На питање шта је требало да уради, гост Н1 каже да је требало да Адвокатска комора Србије "прва протестује поводом тога", а не да, како је рекао, чека да нека друга организација оде прва испред Централног затвора, где је Обрадовић био у притвору.

"То је срамота за нас", рекао је Живковић.

Незадовољни доношењем, како наглашавају штетних закона и радом комора, део адвоката организовао је данас протест испред Адвокатске коморе Србије.

Адвокатица Злата Рашевић каже да су на протесту били "незадовољни адвокати из читаве Србије".

"Незадовољни тренутним стањем, позицијом у друштву и целокупним системом који нас је довде довео", казала је и додала да њихова иницијатива окупља око 11.000 адвоката уписаних у локалне адвокатске коморе.

Они су дигли глас против Адвокатске коморе Србије, која, како каже, урушава њихов статус. "Донети су лоши закони, имамо неадекватну реакцију наших комора, које су имале шансу да нешто ураде. И сад смо дошли до тога да ипак морамо да дигнемо глас", рекла је Рашевић.

Живковић је подсетио да су 2014. и 2015. године протестовали четири месеца због доношења Закона о јавним бележницима.

"Ми смо били на корак до победе, да изгурамо наше захтеве, и наши коморници, та врхушка наше коморе нас је издала на тај начин. Ми нисмо осетили никакве резултате тог неког споразума, већ смо морали да правимо још неке уступке", казао је.

Гости Н1 кажу да су незадовољни усвајањем и предлозима неколико закона, међу којима су закони о бесплатној правној помоћи, медијацији, као и измене закона о извршењу и обезбеђењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси