Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суша: Довољно је да каже "нећу на Н1", то је већ цртање мете и дискриминација
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 11. 2019.

Извор: Н1

Суша: Довољно је да каже "нећу на Н1", то је већ цртање мете и дискриминација

Новинарка Гордана Суша оценила је у Новом дану, говорећи о председниковом опхођењу према медијима, да сматра да "уопште не иде у добром правцу". "Он не треба да прича уопште на ту тему. Он би био дужан да дође у ваш студио. Довољно је да каже "нећу на Н1 да идем", то је већ цртање мете и дискриминација. Кад падне с власти, сигурно ће вам се одазивати и користиће сваки тренутак", каже Гордана Суша.

Говорећи о поновном убацивању летака у двориште Н1 телевизије, Суша је рекла да "дух свети већ реагује".

"Пошто то повезујем са другим насловом, у НИН-у "у име оца и сина". Када он реагује, онда вам је јасно шта ће се десити. Прво је рекао да више никад неће звати Н1 америчком телевизијом, онда је смислио "Шолак Ђилас ТВ"... Никад се није пристојно обратио или одбранио неки став елементарне пристојности у комуникацији медијској", каже Суша.

Коментаришући најављени наставак дијалога о изборним условима, Суша пита "зашто би се било шта настављало".

"Кад за минулих месец дана овај режим није показао зрнце пристојности да се та комуникација побољша. Не само да се не побољшава, него се погоршава", сматра она.

Како каже, на делу је "систем застрашивања".

"Кад кажу "ви сте страна телевизија", да прочитају Закон о електронским медијима, да виде да је то обавеза још од Споразума о стабилизацији и придруживању", каже.

Додаје да "пошто имају све капацитете, њима смета тих 10, 15 одсто који отпадају на Н1, неколико недељника, портала".

"Они хоће да нам исперу мозак до те мере да сви дишемо и мислимо као Дух свети", каже Суша.

Каже да је позната ствар да, ако имате шест месеци кризу, требаће вам шест година да то исправите.

"Ако имате седам година оволико урушавање медијских слобода, сигурно је да то не може да се врати за седам месеци", каже она.

Говорећи о председниковом опхођењу према медијима, сматра да "уопште не иде у добром правцу".

"Он не треба да прича уопште на ту тему. Он би био дужан да дође у ваш студио. Довољно је да каже "нећу на Н1 да идем", то је већ цртање мете и дискриминација. Кад падне с власти, сигурно ће вам се одазивати и користиће сваки тренутак", каже Гордана Суша.

Говорећи о дијалогу о изборним условима, каже да је поента приче да "ако сте за бојкот, то не искључује дијалог".

"Мислим да нема алтернативе дијалогу, све остало води у још већи хаос и веће поделе. Будите ви за бојкот, али зашто не учествујете у тим састанцима, тиме ће бити и већи притисак на европске изасланике", каже она.

Осврћући се на афере које су се тицале појединих министара, Суша каже да њихови бирачи "не читају ту штампу".

"Брине то њих, да се ми не лажемо, није им пријатно, али толико су самоуверени да могу све да контролишу, да их и не брине до оног детаља када би постали још ригиднији, још гори у неким својим намерама. Сама чињеница да је Вучић обезбедио да дође не знам ко око телевизије где је требало да уђе, када су три студенткиње хтеле да му поставе питања, говори да се ова власт почела бојати, али Вучић има сву моћ у својим рукама и ту нема никакве дилеме да ће он победити на овим изборима. Зато је бесмислено ићи на њих, када немате исту шансу", каже она.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси