Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Скупштини Србије о заступљености странака у току изборне кампање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2019.

Аутор: Танјуг Извор: РТВ

У Скупштини Србије о заступљености странака у току изборне кампање

У Скупштини Србије данас ће се, у оквиру Одбора за културу и информисање, одржати расправа о заступљености без дискриминације свих политичких странака у току изборне кампање, а којој ће присуствовати представници медија, РЕМ-а, парламентарних и ванпарламентарних странака.

Рад јавног сервиса, али и приватних телевизија више пута је била тема дијалога власти и опозиције на Факултету политичких наука, а данас би представници странака о томе директно могли да разговарају са руководством РТС-а и уредницима и власницима приватних телевизија.

Председник Одбора за културу и информисање Мирко Крлић рекао је Танјугу да расправа неће имати временско ограничење, наводећи да очекује да ће у конструктивној расправи сви имати прилику да кажу шта мисле о тој теми.

Крлић није желео да прејудицира да ли ће на састанку бити усвојен формални закључак који би могао да се проследи скупштини на усвајање.

Састанак о заступљености странака поменула је током посете Београду и председница Одбора за стабилизацију и придруживање са Србијом Тања Фајон, рекавши да 12. новембра очекује отворени дијалог у парламенту о Регулаторном телу за електронске медије и да верује да ће избор његових чланова бити независан и транспарентан.

Закључак који би се евентуално донео на састанку могао би бити представљен на другој рунди међустраначког дијалога 15. новембра, који се одвија уз посредовање Европског парламента, а којем би требало да присуствује и известилац ЕП за Србију Владимир Билчик.

Нова седница Скупштине Србије

Скупштина Србије почеће данас нову седницу, на чијем је дневном реду Предлог закона о изменама и допунама Закона о путним исправама, као и потврђивање више споразума.

На дневном реду су и листе кандидата за председника Комисије за заштиту конкуренције, као и за три члана Савета Комисије за заштиту конкуренције које је поднео Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику.

Посланици ће расправљати и о Предлогу одлуке о избору члана Комисије за хартије од вредности, које је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси