Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћосић: Организована кампања режимских медија, кривичне пријаве против актера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 11. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Ћосић: Организована кампања режимских медија, кривичне пријаве против актера

Директор телевизије Н1 Југослав Ћосић је, поводом "организоване и планиране кампање" коју против њега воде "поједини режимски медији", одбацио оптужбе да је "плаћени косовски лобиста" и најавио кривичне пријаве против свих актера те кампање.

Како је навео Југослав Ћосић у саопштењу, агенција Keyconnection Media d.o.o. чији је сувласник, основана је 2005. године и регистрована је као агенција која се бави телевизијском индустријом.

"Поред осталих продукцијских, консултантских, едукативних и маркетиншких активности, пуних 14 година сарађује и са цивилним сектором конкуришући за различите грантове као и бројне друге агенције и продукцијске групе. Никада није имала ниједан финансијски прекршај, сви подаци о пословању као и акционарима јавно су доступни на АПР-у. Када сам 2015. запослен у компанији Аdia News d.о.о. дао сам оставку на место директора Keyconnection Media као и отказ. Од тада па до данас сам искључиво акционар и немам никакве оперативне или управљачке активности у Keyconnection Media", навео је Ћосић.

Директор Н1 додаје да се из скена документа који је прибављен кривичним делом и који је објавио Богољуб Пјешчић види да је Keyconnection Media сарађивао са IREX-ом и америчком амбасадом. Каже да је IREX-ов грант од 47.432, 50 УСД, од пре десет година, био намењен вишемесечном пројекту организације, снимања, продукције, као и емитовања на мрежи локаних телевизија Србије, серијала јавних дебата у Дому Омладине, на којима су студенти разговарали са министрима у Влади Србије.

"25.974.357,00 динара је укупан износ гранта америчке амбасаде из фонда за помоћ медијима, за период од пет година (2009-2013). У том периоду Keyconnection Media је обучила око 150 студената новинарства и медија. Поред предавања медија и обука, резултат тог пројекта је 60 телевизијских получасовних емисија приказиваних у форми серијала на ТВ Студио Б и многобројним локалним ТВ станицама из Мреже АНЕМ. Приход од 249.862 евра Keyconnection Media је остварила у периоду од две године, на основу консултантског уговора са албанском компанијом Генер2, која се бави грађевинском индустријом, телекомуникацијама и ретаилом. Консултантски уговор био је специфично везан искључиво за оснивање нове телевизије из Тиране А2, која је ексклузивни партнер CNN-а и чији је инвеститор Генер2. Свака уплата је ишла легалним током, преко Народне банке Србије, на цео износ плаћен је законски порез на добит", наводи се у саопштењу. 

Ћосић је истакао да "кампања лажи коју против њега воде доушник Богољуб Пјешчић, Информер, Српски телеграф, Ало и посланик Маријан Ристичевић, има само један циљ".

"Да ме дискредитује и заплаши. Доушник Пјешчић је скен документа о приходима Keyconnection Media, који је прибављен кривичним делом, објавио непосредно након најаве гостовања узбуњивача из Крушика на Н1. У истом тренутку чак три пута ме је позвао на мобилни телефон. Порука која ми је кампањом послата је да је оружје опасна тема и њен циљ је да ме застраши и угрози. Никада нисам имао контакт са било којим или било чијим лобистом, па ни са косовским или албанским. Ова застрашујућа кампања је покушај моје јавне егзекуције као независног новинара. У земљи у којој су новинари убијани и повређивани свака оваква кампања мора бити схваћена озбиљно и ја сам је примио веома озбиљно", додаје се.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси