Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Још се не зна ко је обио станове новинаркама КРИК-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 11. 2019.

Аутор: Јелена Радивојевић Извор: КРИК

Још се не зна ко је обио станове новинаркама КРИК-а

Упркос уверавањима полиције и тужилаштва да су случајеви обијања станова новинаркама КРИК-а приоритетни, починиоци до данас нису ухапшени. Оба случаја воде се као тешке крађе иако у једном случају ништа није украдено, док је у другом на кревету остављен новчаник пун новца.

У истрази обијања породичне куће новинарке Милице Војиновић нема помака – полиција и даље није открила ко су људи који су почетком октобра ове године упали у кућу и однели део породичне уштеђевине. Чека се анализа пронађених ДНК трагова која ће показати да ли припадају члановима породице Војиновић или провалницима.

Војиновић је полицији указала на занимљив детаљ – на свом кревету затекла је новчаник који је био извађен из ормара у ком је било око 400 евра. Тај новац провалници нису узели.

Војиновић је у време провале била ван земље са породицом.

Случај је заведен као тешка крађа, а новинарка је истакла да сумња да провала може бити и у вези са послом који обавља, посебно имајући у виду да случај обијања стана колегинице Драгане Пећо није решен ни после две и по године.

Преметачина стана новинарке Пећо догодила се у јулу 2017. године док је она била ван града, а провалу је пријавио њен вереник који је затекао испретуран стан. И овај случај заведен је као тешка крађа упркос томе што из стана ништа није однето – све је било разбацано, посебно новинаркине личне ствари, али мобилни телефон и лаптоп нису украдени.

Годину дана касније, полиција је обавестила тужилаштво да није открила ко је непозната особа која је обила стан новинарке, а након тога нове радње нису предузете.

Тужилаштво није ургирало како би полиција интензивније радила на овом случају, а из полиције нису више достављали информације.

Неколико дана након обијања стана министар полиције Небојша Стефановић рекао је да полиција чини све да разреши случај, као и да су им познате две групе које „оперишу“ у крају у ком новинарка живи.

Редакција КРИК-а позива надлежне да реше ове случајеве и открију да ли је обијање повезано са новинарским послом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси