Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Томановић: Тражићемо безбедносну процену угрожености Југослава Ћосића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 11. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Томановић: Тражићемо безбедносну процену угрожености Југослава Ћосића

Кампања у којој се надмећу увреде и неистине сада је прожета и застрашујућом сличношћу са прошлим временима и усмерена је субјективно и објективно на Југослава Ћосића и његове колеге са ТВ Н1, упозорио је данас у саопштењу адвокат Зденко Томановић.

Ћосићев правни заступник указује да су помоћ америчке амбасаде, организације IREX и других западних фондова за развој медија, као и пословни пројекат једне од највећих албанских компанија са фирмом из Србије, проглашени за „крвави америчко шиптарски кеш“.

Уз то, напомиње Томановић, „објављена је лажна фортографија успешног албанског бизнисмена и власник ТВ А2 CNN Албанија сведен је на мафијаша и нарко дилера, а Југослав Ћосић као шиптарски плаћеник“. 

Тиме су, према Томановићевом ставу, „створени услови да насиље над правом прерасте у насиље над појединцем који је сада обележен као предводник новинарског тима који води специјални рат против Србије и Срба“. 

„Оправдана извесност стања угрожености нашег клијента захтева безбедносну процену степена угрожености коју ћемо затражити од надлежних служби и државних органа“, најавио је Томановић. 

Како је прецизирао, то подразумева и „евентуалну заштиту због високог степена опасности коју герерише идентификација новинара који наводно раде директно против интереса своје земље и свог народа и који постају могуће жртве страсти и мржње креатора кампање“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси