Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић: Новинарско питање није утицало на моје здравље
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 11. 2019.

Аутор: РТС, Танјуг Извор: РТС

Вучић: Новинарско питање није утицало на моје здравље

Председник Александар Вучић рекао је да питање новинара Н1 није утицало на погоршање његовог здравственог стања, већ је реч о погоршању његове хроничне болести.

Председник је навео да је за његове здравствене проблеме крива непажња и нередовно узимање лекова за срце и притисак.

"Новинари немају везе са мојим здравственим стањем, ја сам хронично болестан, плус акутни проблеми. То је моја ствар и нико нема везе с тим", рекао је Александар Вучић на конференцији за новинаре након потписивања комерцијалног уговора за изградњу ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница.

Председник је поновио став да, иначе, не бежи од новинарских питања и да никада није бежао, већ да је, напротив, увек био спреман и биће спреман да одговори на сва питања новинара, јер му пружају прилику да "укаже на лажи којима се служе поједини медији или политички противници и да покаже грађанима шта је истина".

"За разлику од свих других политичара у земљи, никада нисам бежао од питања. Та питања ми пружају увек велику прилику да на најбољи могући начин раскринкам неистине појединих медија и лажи политичких противника", рекао је Вучић поводом речи председника НУНС-а Жељка Бодрожића да би било добро да дође да одговара на питања Времена, НИН-а, листа Данас....

Председник је истакао да за њега не постоји боља прилика него да "у тренутку када неко изађе са неистинама које сваки дан понављају добије простор да директно покаже колико немају озбиљну аргументацију".

"Никада нисам бежао, никада нисам склањао теме под тепих, нисам се скривао и зато сам увек побеђивао. Било би претерано да кажем да сам растурао политичке противнике, али растављајући на саставне делове њихове лажи, показивао сам да сам спреман, да сам био спреман и да ћу увек бити спреман. И победићу их увек", рекао је Вучић.

Председник је истакао да за њега не постоји боља прилика, него да у тренутку када неко изађе са неистинама које сваки дан понављају, добије простор да директно покаже "колико немају озбиљну аргументацију".

"Мислим да је суштина мог успеха у последњих седам година управо у томе – што никад нисам бежао од тога, никад нисам скривао теме, стављао под тепих, већ сам се борио и одговарао", оценио је Вучић.

Како је додао, зато је, захваљујући истини коју је износио, озбиљној аргументацији и резултатима рада, увек побеђивао, и то без икаквих проблема.

"Било би претерано да кажем да сам растурао политичке противнике, али растављајући на саставне делове лажи које су износили, увек показовао колико ми је чиста савест, колико радимо, боримо се и волимо своју земљу, али и колико су бесмислени напади чији је циљ само да вам кажу - 'ајде да те нема, да ми дођемо на власт', а план и програм... Није ни важно", рекао је председник.

Поновио је да је спреман, као што је увек био спреман и биће убудуће да одговара на сва питања.

"И нека се не радују томе превише, победићу их све заједно, аргументима, чињеницама и истином. Победићу, зато што многима од њих није стало да поставе питања, већ да буду политички протежеи за неке", навео је Вучић.

Како је рекао, он сам нема проблем са тим.

"То ми пружа огромну сатисфакцију и шансу да на најбољи начин покажем грађанима Србије шта је истина, а шта није", додао је Вучић.

Текст у целости прочитајте на сајту РТС.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси