Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СББ покреће правни поступак против Весића због неистина о раскопавању у Борчи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 12. 2019.

Аутор: Јелена Д. Петровић Извор: Н1

СББ покреће правни поступак против Весића због неистина о раскопавању у Борчи

Заменик градоначелника Горан Весић оптужио је СББ да нелегално раскопава улице у Борчи. У тој компанији тврде да са уличним радовима у том делу Београда немају никакве везе и да их је Весић лажно оптужио, као и да ће због тога покренути правне поступке.

Мало који медиј је за викенд пропустио да цитира Фејсбук објаву Горана Весића, заменика градоначелника Београда, поводом постављања оптичких каблова у једној улици у Борчи.

"Малопре сам обишао Борчу на позив грађана којима су из компаније СББ раскопали улице како би нелегално поставили каблове. Погледајте шта су урадили и оставили када су их грађани отерали. Хвала грађанима на пријави, а инспекцијске службе и комунална милиција ће радити свој посао у складу са законом. Овако изгледа Србија коју нам нуде Ђилас и Шолак у којој они треба да зарађују, а народ да се ништа не пита", навео је Весић.

Трагом ове информације Н1 се упутила у Борчу са надлежнима из СББ.

Технички контролор СББ-а Мирко Ацков каже да та компанија нема никакве везе са радовима у Борчи.

"Након објаве која је изашла у медијима током викенда да СББ изводи радове у Борчи и оставља хаос за собом, изашли смо на терен и лоцирали место које је показано на дотичним фотографијама. Улица је Народног фронта и ров је пружен дуж улице Народног фронта. СББ овде никакве радове није изводио. По ономе што сам закључио када сам изашао на терен је да су радови у поодмаклој фази, да су обављени скоро дуж целе те улице и да су за собом оставили хаос такав какав је господин заменик градоначелника фотографисао. То нема никакве везе са СББ-ом", истиче он.

Наводе заменика градоначелника демантује и шеф градилишта СББ-а у Београду Никица Ђоровић.

"За викенд су се појавиле информације да СББ врши радове на изградњи оптичке мреже и да су становници овог насеља незадовољни нашим радовима и овим рупама, рововима и барама и да прелазе преко њих и да им то смета. СББ овде није изводио никакве радове и ми у овом делу Борче нисмо ни провукли никакву инфраструктуру", каже он.

Становници радовима заиста јесу незадовољни, а ево како за Н1 одговарају на питање ко копа и коме су се жалили:

"Нисмо се, сине мој, ником жалили. Они су још увек ту, данас ето раде, нити знамо ко су они, видимо те људе што раде, не можеш са њима ни причати, нико неће ништа да коментарише."

"Супернова, тј. Радијус вектор био некад, а сад је Супернова (...) Знам да су оптички каблови једино, а шта је, нико не зна."

"Ово је трећи, четврти дан, ископали су ту улицу. Ја стварно не знам зашто и како. Ако ископају нека врате у првобитни положај. Ја не знам то на шта личи више."

Поводом неистина које је у медије пласирао Горан Весић СББ најављује правне кораке како би заштитио свој углед.

Компанија СББ послује у оквиру United Grupe, као и телевизија Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси