Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рингијер: Нисмо под притиском повукли насловну НИН-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2019.

Аутор: М. Раденковић Извор: Данас

Рингијер: Нисмо под притиском повукли насловну НИН-а

Рингиер Аксел Спрингер Србија, издавач НИН-а, није под притиском донео одлуку о повлачењу фотографије председника Србије Александра Вучића испред снајпера са насловне стране недељника, кажу у овој компанији за Данас.

– Било је реакција разних људи, али једини разлог због којег је издавач одлучио да фотографија не буде објављена је тај што је била непримерена, нарочито у земљи у којој је убијен премијер – истичу у Рингиеру.

На питање да ли је уклањање поменуте фотографије вид притиска на уређивачку политику НИН-а, из Рингиера одговарају да се уреднички тим недељника сложио са таквим потезом.

– Иако је иницијатива за повлачење фотографије на насловној страни стигла од нас као издавача, уреднички тим се сложио са тим да се стави акценат на причу и објављене чињенице, а не на саму фотографију. За нас као независне издаваче важнија је чињеница да је текст остао непромењен – додају из Рингиера.

Текст који је требало да илуструје насловна фотографија, иначе направљена на Сајму наоружања 2017. године, односио се на аферу Крушик. Уредник НИН-а, Милан Ћулибрк истиче да је „издавач стао иза НИН-а“, као и да је најважније да чланак о Крушику није мењан.

– Ниједан зарез у тексту о Крушику није промењен. Прави текст је стигао до читалаца, што је и био наш циљ – објашњава Ћулибрк. Саговорник Данаса додаје да је током претходних недељу дана, колико траје прича о насловној страни НИН-а, овај недељник постао најнасилнији медији у Србији.

– Нас један дан оптужују за недолично понашање а други за цензуру. Током ових недељу дана ствари су постале огољене. НИН је испао најнасилнији медији у Србији иако ниједан наш новинар никада није позивао на насиље. Да ли је циљ целе ове кампање да ја поднесем оставку? Ако јесте, нека то отворено кажу, а ја ћу онда одлучити да ли ћу то урадити – каже Ћулибрк и објашњава да ће недељник наредних месец дана излазити са белом позадином на насловној страни док ће истовремено бити организована наградна игра за читаоце који ће моћи сами да праве насловне стране.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси