Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Клеветнички напад на ВРЕМЕ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2019.

Аутор: Редакција недељника "Време" Извор: Време

Клеветнички напад на ВРЕМЕ

Народни посланик и шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић је јуче, 5. децембра 2019, на својој конференцији за штампу поменуо и недељник "Време".

Конкретно: да смо "спектакуларно најављивали да ће ‘Време’ да докаже, да ће ‘Време’ да обелодани све телефоне Андреја Вучића, листинге, како га је Колувија звао, у које време га је звао, шта му је рекао и тако даље... Нема ничега о томе у тексту. Има само напада када се сублимира све оно што је тамо написано – е Александар Вучић је кретен, е овај Александар Вучић је будала, овај Александр Вучић не зна ништа..."

У изјави Александра Мартиновића истинито је само да у тексту са насловне стране "Времена" заиста нема ничег од оног што он помиње. Све остало, читава та "спектакуларна најава", у потпуности представља недопустиву клевету. Реч је, дакле, о гомили лажи: "Време" није најављивало да ће обелоданити телефоне Андреја Вучића, ни како га је Колувија звао, ни у које време га је звао, ни шта му је рекао.

Такође, квалификације да је Александар Вучић кретен, будала и да не зна ништа у потпуности припадају Александру Мартиновићу а нипошто нама.

Својом изјавом Александар Мартиновић наставља праксу притисака садашње власти на слободу медија, цртање мета на леђима новинара и њихових медијских кућа, те производњу лажних вести. Све појединачно и све заједно, појачава велику забринутост за безбедност новинара, али и за будућност демократије у Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси