Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Програмски савет РТС: Грађани не желе једнострани јавни сервис
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 12. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Програмски савет РТС: Грађани не желе једнострани јавни сервис

Грађани траже да Радио-телевизија Србије (РТС) и надаље производи програм највишег квалитета и да тај програм не буде политички, културно и етнички једностран, изјавио је данас председник Програмског савета РТС Миливоје Павловић, уочи четврте јавне расправе о програмским садржајима РТС.

Павловић је оценио да је расправа о програмским садржајима јавног сервиса прилика да се додатно унапреди квалитет комуникације са слушаоцима Радио Београда и гледаоцима РТС, односно грађанима због којих јавни сервис постоји, који га финансирају и којима треба да полаже рачуне.

Да ли РТС са својим програмима, радијским и телевизијским, увек даје благовремену, објективну и непристрасну информацију о релевантним збивањима у земљи и свету?

Грађани су на, крају серије ових разговора, подржали овакав начин организовања јавног сервиса, напоменуо је Павловић. Грађани су тражили да јавни сервис у још већој мери искористи велики кадровски, технолошки потенцијали РТС, како бисмо за годину дана пред њих изашли са још богатијим извештајем, рекао је Павловић.

Према његовим речима, грађани високо оцењују културне програме, стандарде које РТС има у програмима културе, хвале стабилне критеријуме у области музике, добар серијски и драмски програм.

Павловић је оценио да јавни сервис, по дефиницији, мора бити отворен за сучељавање различитих мишљења, мора да покрије што ширу лепезу комуникационих и других потреба грађана.

Ми ћемо на крају расправе систематизовати све примедбе, сугестије и похвале и доставити га менаџменту и уређивачким тимовима РТС. Немам сумње у то да ће они размотрити те примедбе са највећом одговорношћу, рекао је Павловић.

Он је навео да се оваква расправа води сваке године независно од циклуса избора, али да је занимљиво да у овој серији разговора није било речи о позицији кандидата, странака и различитих политичких интереса о изборима који ће се одржати 2020. године. Говорећи о ономе што су грађани највише критиковали, поменуо је да су слушаоци Радио Београда тражили боље покривање терена аудио сигналом, а у телевизијском програму су скоро у сваком месту критиковали што РТС не преноси фудбалске утакмице репрезентације Србије.

Мени се чини да је та критика на месту, иако знам неке објективне разлоге, али верујем да ће се следеће године то поправити, оценио је он. Програмски савет је посредник између грађана и јавне медијске установе, ми ћемо систематизовати све предлоге и доставити га менаџменту и уређивачким тимовима, а тај документ ће бити представљен јавности и нема шта да се крије, закључио је Павловић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси