Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СИНОС: Стање у српским медијима све теже
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 12. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

СИНОС: Стање у српским медијима све теже

Стање у спрским медијима је из године у годину све теже, а положај новинара и медијских радника све несигурнији – оцењено је на Скупштини Синдиката новинара Србије (СИНОС) , уз закључак да је Грански колективни уговор остаје приоритет Један од главних узрока је приватизација медија чији циљ није био боље информисање грађана, него продаја гласила лицима блиским властима, оцењује СИНОС.

Тиме су створени услови за деградацију новинарске професије у медијима који се баве политичком пропагандом а не заштитом јавног интереса.

СИНОС и даље инсистира на успостављању социјалног дијалога у медијима а крајњи циљ је потписивање гранског колективног уговора.

Усвајањем медијске стратегије коначно ће бити створен амбијент за почетак преговора представника запослених и послодаваца, сматра СИНОС.

Синдикат новинара Србије подржава подружницу у Радио-телевизији Србије која је јучерашњим саопштењем затражила да се новинарима и медијским радницима омогући рад без притисака и блокада зграде али и да се колеге уредници придржавају кодекса новинара и поштују право грађана на објективно информисање.

На Скупштини је за председницу СИНОС поново је изабрана Драгана Чабаркапа а за заменицу председнице Мирослава Стошић.

За чланове Извршног одбора изабрани су Дејан Глигоријевић, Нада Калкан, Љуба Алексић, Катарина Мировић, Јелена Ћосин и Мирослав Јевремовић.

Формирана су два обора – за дигиталне медије и студентски одбор.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

16.12.

2019.

Realan [нерегистровани] у 15:02

.

Zar još niste shvatili da novinarstvo više ne postoji?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси