Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рeаговање Министарства културе и информисања на одговор "Времена"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 01. 2020.

Извор: Министарство културе и информисања

Рeаговање Министарства културе и информисања на одговор "Времена"

Својим саопштењем, редакција листа „Време“ показала је, нажалост, да и даље не разуме разлоге због којих је против овог недељника, Министарство културе и информисања данас поднело прекршајну пријаву.

Ако занемаримо нетачне и тенденциозне наводе да је Министарство културе и информисања у заштити интереса малолетног лица реаговало „са закашњењем и под притиском јавности“ и ако им не будемо скретали пажњу на логичко расуђивање приликом разликовања појмова „први“ и „са закашњењем“, онда остаје да се осврнемо на суштину.

Прекршајну пријаву против листа „Време“ Министарство културе и информисања је поднело зато што је тај недељник урадио идентичну ствар као и неколико таблоида недавно, односно пренео је инкриминисани садржај који је наишао на скоро плебисцитарну осуду јавности. Контекст у коме је то учињено, односно садржај текста чија је графичка опрема спорна, небитан је у овом конкретном случају и ирелевантан са законске тачке гледишта.

Без обзира на мотиве, у чију природу не желимо да улазимо, „Време“ је урадило, поновићемо, исту ону ствар због које су и сами осудили насловне стране неколико дневних листова, односно, пренели су садржај који наноси штету интересима малолетног лица.

По збуњујућој и забрињавајућој логици листа „Време“, сваки дан би свако гласило могло да објављује исти инкриминисани садржај, под условом да критички говори о предметном феномену.

То наравно није тачно и није у складу са законом, те позивамо редакцију „Времена“ да се не бави патетичном демагогијом и да призна да је учинила пропуст.

Министарство културе и информисања не само да неће повући прекршајну пријаву, већ ће наставити да указује на кршење закона без обзира о ком се медију ради и без обзира на њихове уобичајене политичке ставове или наклоности.

Позивамо редакцију листа „Време“ да прихвати принцип по коме закон мора важити једнако за све и желимо им успех у том подухвату.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси