Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министар културе Вукосављевић: Усаглашен текст Медијске стратегије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 01. 2020.

Извор: ФоНет

Министар културе Вукосављевић: Усаглашен текст Медијске стратегије

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је данас да је коначно усаглашен текст Медијске стратегије и да ће после њеног усвајања, кренути израда сета медијских закона, који треба да регулишу многе ствари које се сада дешавају у области информисања.

Верујем да ће у наредном кратком року сетом медијских закона моћи да се регулишу та деликатна питања, рекао је Вукосављевић на седници Скупштине.

Он је додао да се говор мржње, претње и клевете, којих има доста у јавном простору у Србији, морају санкционисати применом других закона, кривичног и прекршајног, а да је потребно и "неким алатима" подизати свест о значају медија и јавне речи у друштву.

Живимо у времену у коме медији могу да утичу на свест грађана, указао је он и додао да је, поред Владе и Министарства, на читавом друштву да, поштујући слободу медија, инсистира на поштовању закона.

Доношењем сета медијских закона биће створени услови да се ове ствари боље решавају. Али, медији су рефлексија друштва у сваком смислу, и позитивном и негативном, оценио је Вукосављевић, исказујући наду да ће се доћи до задовољавајућег помака у наредном периоду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси