Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Држава помогла Шолаково царство?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 01. 2020.

Аутор: Танјуг, Вечерње новости Извор: РТВ

Држава помогла Шолаково царство?

Сукоб ТВ оператера "Супернова" и "Јунајтед медије" открила је мноштво детаља о томе колико су држава Србија и њене надлежне институције грешиле приликом формирања законског оквира за емитовање кабловских телевизија, пишу данас "Вечерње новости".

Београдски дневник наводи да је, истражујући односе у овом бизнису, дошао до детаља који недвосмислено указују на то да је законски оквир, исто као и поступци државе, ишао једино у корист највеће компаније, SBB, која је, као и "Јунајтед медија", део "Јунајтед групе", којој председава бизнисмен Драган Шолак.

"Новости" додају и да стручњаци с којима су контактирали кажу да ни сам Шолак не би за себе боље написао правила.

С друге стране, "Јунајтед" је, уместо да покуша да пронађе компромис, изашао с јавном понудом да "Телеком" преузме, како пишу "Вечерње новости", "само канал Н1 по цени од 0,4 евра по кориснику".

"Такву понуду им нико није тражио, па је 'Супернова' званично затражила све канале. Међутим, још нема одговора", пише даље београдски лист.

Дневник наводи и да је питао "Јунајтед" зашто не нуди цео пакет од 17 њихових канала, али да до закључења данашњег броја није добио одговор.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси