Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НСПМ: Претње сину власнице КТВ због приче о афери у фабрици воде у Зрењанину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 02. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

НСПМ: Претње сину власнице КТВ због приче о афери у фабрици воде у Зрењанину

Син власнице телевизије КТВ Данијел Радић објавио је да је после објављивања прилога о криминалним радњама које стоје иза пројекта фабрике воде у Зрењанину, добио претећу поруку од сина градоначелника Чедомира Јањића, Данила, објавила је данас Нова српска политичка мисао (НСПМ).

Радић је на свом Фејсбук профилу навео да је у поруци добијној путем Инстаграма писало „видимо се ускоро“.

„Уверен сам да је ово вид претњи који врло лако може да се обистини путем напада на мене, или на некога од чланова моје породице“, рекао је он.

Уколико се нешто догоди мени или мојој породици грађани требају да знају да иза тога стоје локални политички моћници испред Српске напредне странке, упозорио је Радић на свом Фејсбук профилу. Цео случај Радић је пријавио зрењанинској полицији, где је дао и изјаву.

Он је објаснио да је 12. фебруара на телевизији КТВ објављен прилог од 13 минута, са детаљним навођењем које се све криминалне радње крију иза пројекта фабрике воде у Зрењанину, што је изазвало бурну реакцију јавности.

Радић је у изјави полиције рекао и да је дан касније на паркингу Градске куће сачекао градоначелника Чедомира Јањића и као представник КТВ телевизије питао га „из ког разлога је 24. јануара дао лажну изјаву да ће грађани Зрењанина за недељу дана добити здраву и пијаћу воду“.

„Сусрет је био веома непријатан и непријатељски настројен од стране градоначелника према мени. Тај снимак који сам начинио у дворишту Градске куће сам објавио око 12:00, да би ми ми на друштвену мрежу Инстаграм стигла порука коју сам претходно навео“, стоји Радићева изјава у полицијском записнику.

Он је упозорио да сбог свега тога осећа страх да неко може да науди њему или члановима породице, „поготово што има сазнања да један од синова градоначелника Јањића конзумира наркотике и да је због тога директно долазио у проблем и са органима реда“.

„Захтевам да се обезбеди дежурни тужилац, да се изврши процена безбедности и угрожености мене и чланова моје породице, јер као што сам рекао осећам страх да не прођем као новинар Милан Јовановић из Гроцке, коме је запаљена кућа након указивања на криминалне радње представника власти“, рекао је Радић.

Нова странка тражи хитну реакцију надлежних због претњи Радићу

Нова странка затражила је данас, после претњи сину власнице зрењанинске телевизије КТВ Данијелу Радићу, да надлежни органи хитно реагују и указала да новинари и медијски радници морају бити заштићени током обављања свог посла.

Политички мотивисано насиље често може да буде последица медијске атмосфере из које се оно рађа и која га подстиче, јер медијски простор Србије јесте у највећој мери затрован, монополизован и корумпиран, истакнуто је у саопштењу Нова странка.

Та партија констатује да то треба да буде само додатни мотив слободним медијима, као што то зрењанинска КТВ засигурно јесте, да се још снажније и одлучније боре за истину и информисање грађана.

Нова странка апелујемо на јавност да се држи под будним оком даље поступање тужилаштва и суда у случају Радића, „јер овога пута не смемо да дозволимо да се јединствена прилика да се ‘разбистри зрењанинска вода’ претвори у предизборни маркетиншки трик“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси