Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саопштење редакције Недељника: Не прихватамо несувисло објашњење и увредљиво извињење ПР службе министра Вулина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 02. 2020.

Извор: Nedeljnik.rs

Саопштење редакције Недељника: Не прихватамо несувисло објашњење и увредљиво извињење ПР службе министра Вулина

Редакција Недељника не прихвата несувисло објашњење и увредљиво извињење ПР службе министра одбране Александра Вулина, да је “грубом грешком ПР службе” уместо “текст у листу Курир” написано да је реакција министра Вулина на текст у Недељнику.

Подсећамо јавност да је министар Александар Вулин у недељу коментарисао текст бившег министра Драгана Шутановца који никада није објављен у Недељнику, али о којем су Шутановац и главни уредник Недељника водили кореспонденцију. Редакција Недељника зато је званично поставила питање како је министар Вулин знао шта пише у тексту који је, поред Драгана Шутановца, био само на мејловима главног и одговорног уредника.

Уредништво Недељника тешко може да замисли да неко ко свакодневно ради са медијима, попут ПР службе министра одбране, може да помеша дневни лист Курир и недељни лист Недељник.

Још је теже замислити да неко ко свакодневно ради са медијима, попут ПР службе министра одбране, може да помеша ИНТЕРВЈУ у дневном листу Курир и АУТОРСКИ ТЕКСТ (истина, необјављен) у недељном листу Недељник.

Па онда још поверовати да се то десило управо када је Шутановац послао текст, који није објављен, на који дословно реагује Александар Вулин.

Наиме, у вести коју је ПР служба проследила Танјугу дословно се каже “навео је Вулин реагујући на ауторски текст Драгана Шутановца у коме критикује сарадњу Србије и Русије”.

Дакле, нигде се не помиње Курир, који је, истина, имао интервју Драгана Шутановца, политички о бојкоту и Савезу за Србију, а у којем се ниједном речју не помиње “српско-руска сарадња, нити министру Шојгу”.

А управо је на то реаговао министар Александар Вулин.

Указујемо и да ПР министра одбране, у нечему што је требало да представља извињење редакцији Недељника, нашла за сходно да спочита Недељнику како има некакву “манију гоњења”.

У Недељнику никада нисмо причали о притисцима, претњама и праћењима. Ово је први пут да смо, без много улажења у детаље, изложили чињенице које су, досад, биле познате само редакцији Недељника и појединим надлежним службама, попут Тужилаштва за високотехнолошки криминал или Заштитника грађана.

На страну, дакле, чињенице које нису на страни ПР службе министра одбране, и новинарски и људски одбацујемо овакво неискрено извињење.

И зато још једном питамо – одакле министру Вулину садржај текста који су имали само Драган Шутановац и уредници Недељника.

Позивамо истражне органе да утврде да ли је министар Вулин, или било ко други, користио ресурсе тајних служби, и то неспретно, како би пресретао комуникације попут електронске поште.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

17.02.

2020.

Јадранка Нићин [нерегистровани] у 19:06

Ево нама серије у наставцима..

Господо и колеге драге из Недељника, од муве правите медведа.

У суштини, није питање да ли је нелегалан чин (ма шта то значило, посебно у периоду од 2000-те до данас) пресретнута преписка између наведених особа/организација/министарства, већ колика је штета причињена тиме госн Шутановцу и госн Лалићу? Ако ћемо право, штета је минорна јер поменуто чине свакодневно и "наши западни пријатељи", за које, верујем, знате, али се не осврћете из вама знаних разлога. Зато је опозив Вулина због реченог - бесмислен.

Гледано у ширем оквиру (од времена кад је госн Шутановац био министар војних дела), било је много више повода када је морао да поднесе оставку, да је имао образа - а није!
Не улазећи у разноразне трансакције које је чинио под плаштом владиног ресора, а на штету државе (има доста тога за кривично гоњење), поменућу "најбезазленију" - позив проширеном НАТО "удружењу"  (у суштини терористичкој организацији која по свету некажњено убија, разара и отима, што смо осетили, и још данас осећамо на својој кожи!) да одржи конференцију у Београду!?! Беше ли то јуна 2011-те?

У име Министарства (којим је столовао) био је домаћин, објашњавајући НАМА, житељима државе коју су ти исти уништили, да је то добро јер ће истовремено донети и добит од ТУРИЗМА?!? Наравно, уколико је мислио да ће оберлајтнанти НАТО-а, у знак добродошлице полтронске власти, купити по који сувенир, као знак њиховог "миротворног" доласка у Србију!!!
Батине од стране полиције, којом су здушно награђивали протестујућу масу код Сава центра, а све зарад заштите наших убица од нас страдалника - НИКАД му нећемо заборавити!

Дакле, госн Шутановцу, председниче CfSP, или у преводу Савета за стратешке политике (НВО, у чију корист ради?), НЕ БАЦАЈТЕ КАМЕЊЕ на другог  ако знате да нисте безгрешни!! А ЗАСИГУРНО НИСТЕ! О свођењу наше војске на ниво ловачког друштва у време Вашег министровања, предвођеног НАТО официрима у згради Министарства одбране, да и не говоримо!

Има ли веће увреде за овај народ?!? Поменута преписка у поређењу са реченим је само зуј муве!Не разликујете се много ви бивши и садашњи, ствар је само у нијансама. Под вашом (читај - западном) палицом Србија је све, само не своја, и са тенденцијом нестајања.

А Недељник је у овом трену небитан - чиста логистика. Само се питам да ли сте и у време "демократске" власти орно пратили грехе тадашње власти и јавно их осуђивали? Или ћете поменуту тему, читаности ради, развлачити у наставцима, као турске и ине серије? 

Једном дата душа ђаволу, остаје занавек тамо, макар носила ореол на глави..

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси