Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Меклауд: Подржавамо активности за очување слободе медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 02. 2020.

Извор: Танјуг

Меклауд: Подржавамо активности за очување слободе медија

Влада Велике Британије подржава активности за очување слободе медија и слободно новинарство у Србији, изјавила је амбасадорка Велике Британије у Србији, Шан Меклауд.

Она је навела да је слобода медија битна да би владу и локалне власти позивала на одговорност, а и представља важан простор за отворену и учтиву политичку дебату.

"Важно је да постоји дебата, а с обзиром на то да избори долазе, битно је износити праве информације о кандидатима. Тако да то је нешто о чему тренутно разговарамо са вашом Владом", у интервјуу за портал Глас Шумадије, који преноси Глас Америке.

За напредак је, каже британска амбасадорка, важно имати здрав законски оквир и предвидљиву пословну климу, која ће привући стране инвеститоре.

"Што се тиче слободе медија... Ваша влада је на себе преузела међународне обавезе у вези са слободом медија и безбедности новинара. Влада Велике Британије подржава активности за очување слободе медија и слободно новинарство у Србији", казала је амбасадорка Велике Британије.

Меклауд није желела да коментарише одлуку дела опозиције у Србији о бојкоту наредних избора наводећи да не би било у реду да као амбасадорка друге земље, говори о "било којој политичкој странци или појединцу да ли треба да учествују на изборима", али да као гласач на изборима у својој земљи, воли да "има избор између кандидата и различитих политика".

"Волим да имам информације о кандидатима, да су ми те информације приступачне, и што се тога тиче, медији имају веома битну улогу, посебно јавни сервис", нагласила је Меклауд.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси