Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РСФ: Расветлити сумње "Недељника" у пресретање мејлова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 02. 2020.

Аутор: Танјуг, РТС Извор: РТС

РСФ: Расветлити сумње "Недељника" у пресретање мејлова

Репортери без граница (РСФ) позвали су власти у Србији да истраже наводе о могућем пресретању мејлова које су разменили Драган Шутановац и редакција листа "Недељник" и да објави резултат истраге

У саопштењу које је потписала главна и одговорна уредница РСФ Полин Адес Мевел наводи се да је Недељник "примио писани текст, а Курир је радио интервју у коме се не помиње део на који је Вулин реаговао", а тиче се, како су објаснили, коментара Шутановца о сарадњи Србије и Русије.

РСФ наводи да овакви случајеви осветљавају недостатак независности код српских медија и "њихов дослух са појединим политичарима".

Редакција Недељника саопштила је да Шутановчев текст никада није објављен у том листу, нити било где друго, већ је био део електронске комуникације са уредништвом.

Недељник је тада затражио хитне одговоре како су дошли то тог текст од министра Вулина и управе за односе са јавношћу Министарства одбране, а од надлежних истражних органа да испитају случај.  

Министарство одбране упутило је потом извињење листовима Курир и Недељник, јер је, како су истакли, грубом грешком ПР службе наведено да је министар Александар Вулин реаговао на текст у Недељнику, уместо у Куриру

Удружење новинара Србије саопштило је да саопштење Министарства одбране није довољно и затражило да Тужилаштво утврди да ли је било пресретања комуникације новинара Недељника. 

Брнабићева позвала надлежне да испитају да ли је било нерегуларности

Премијерка Ана Брнабић позвала је надлежне службе да утврде да ли је било неких нерегуланости у случају министра одбране Александра Вулина и магазина Недељник.

"Не бих коментарисала одговор министра одбране. Он је дао неке информације, Министарство одбране је дало неке информације, он је позвао и ја позивам све надлежне службе да се баве тиме, да виде да ли је нешто нерегуларно урађено", рекла је Брнабићева одговарајући на питања новинара у Београду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси