Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Челници зрењанинске КТВ страхују да ће бити нападнути
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 02. 2020.

Аутор: М. Пудар Извор: Данас

Претње након прилога о пречистачу воде

Челници зрењанинске КТВ страхују да ће бити нападнути

Од како су 12. фебруара емитовали прилог о сумњама око градње пречистача воде, а посебно након што је дан касније дошло до привођења одговорних за овај подухват, власници зрењанинске КТВ телевизије у средишту су пажње и, како кажу, претњи.

Новинар Данијел Радић, син власнице КТВ телевизије, који је и покрајински посланик из редова Српске радикалне странке, пријавио је претеће поруке.

– Добио сам преко друштвене мреже од сина градоначелника Зрењанина директну претећу поруку „Видимо се ускоро“, а касније и посредне поруке других људи, због чега страхујем да ћу бити нападнут или неко од чланова моје породице. Случај сам пријавио МУП-а и Безбедносној агенцији, са захтевом да нам се омогући безбедност. Имам сазнања да су узимане изјаве и да тужилаштво поступа. Имам сазнања и шта они из табора СНС причају да ће да ураде и шта планирају, објашњава Данијел Радић. Он тврди да су прилог припремили и емитовали не знајући да ће уследити хапшење.

– Нисмо имали никаква сазнања о хапшењима. Ми смо прилог припремили поводом годишњице од потписивања уговора са Италијанима. Пре тачно пет година је почело све са том фабриком воде, а до данас није завршено. Хтели смо да покажемо малверзације око тог посла и то су саговорници и открили. Не знам како ће се ово завршити, али ми ћемо наставити да обавештавамо јавност о томе шта се дешава у граду Зрењанину, о томе како функционише СНС и шта ради први човек у граду, каже за Данас Данијел Радић.

Да имају проблеме са пословањем, власници КТВ телевизије и раније су упозоравали говорећи да их присиљавају на продају, а да иза притисака стоји владајућа СНС, а на конкурсима за информисање новац се дели на шачицу. Власница Дана Радић тврдила је да Радоица Милосављевић у име и за рачун Братислава Гашића купује телевизије по Србији, а да је ред дошао на Зрењанин, где је прво „пао“ ТВ Сантос, а КТВ још одолева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси