Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Адвокат Оље Бећковић на првом рочишту: Не тражимо укидање Хит твита
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 02. 2020.

Аутор: Маја Ђурић Извор: Н1

Адвокат Оље Бећковић на првом рочишту: Не тражимо укидање Хит твита

Пред Вишим судом у Београду одржано је прво рочиште по тужби ауторке емисије "Утисак недеље" - Оље Бећковић, против телевизије Пинк, Жељка Митровића, Верице Брадић и Горана Гмитрића, коаутора емисије "Хит твит".

Бећковић је поднела тужбу због утврђивања повреде ауторског права, а Виши суд ће у парничном поступку, на основу предложених доказа, утврђивати да ли су коаутори емисије "Хит твит" преузели оригиналне идејне концепције и битне сегменте емисије "Утисак недеље", чији је Оља Бећковић аутор од 1991. године.

Управо као ауторско дело, емисија је депонована у Ауторској агенцији од децембра 1995. године. Правни заступник, Оље Бећковић, адвокат Горан Драганић, приложио је у два примерка УСБ са прве две емитоване емисије "Утисак недеље" из 1991. године и затражио да се саслуша вештак који је урадио упоредну анализу обе емисије, али и да се саслуша Оља Бећковић.

Заступник друге стране оспорио је тужбу и навео да није јасно шта у емисији "Утисак недеље" тачно чини ауторско дело Оље Бећковић, уз констатацију да би требало саслушати тужене и вештака режисерске струке, који би утврдио каква је идејна околност и садржина емисије "Хит твит".

"Новинар Оља Бећковић, тужиља, у овом поступку тражи само да се утврди да ли је дошло до повреде ауторских права, не тражи никакву забрану, не тражи никакву привремену меру, не тражи никакву материјалну или евентуално нематеријалну штету. Ми имамо само два захтева - да суд утврди да ли је дошло до повреде ауторских права, на ауторском делу "Утисак недеље" или не. И још једна мала ситница - уколико суд донесе ту одлуку, пресуду објавити у емисији "Хит твит", навео је Горан Драганић, адвокат Оље Бећковић.  

Наредно рочиште заказано је за 23. март саслушањем и Оље Бећковић и тужених - Жељка Митровића, Верице Брадић и Горана Гмитрића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси