Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Драганић: Оља Бећковић не жели укидање „Хит твита“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 02. 2020.

Аутор: В. Јеремић Извор: Данас

У Палати правде почео поступак како би се утврдило да ли је телевизија Пинк плагирала "Утисак недеље"

Драганић: Оља Бећковић не жели укидање „Хит твита“

Горан Драганић, правни заступник ауторке и водитељке емисије „Утисак недеље“ Оље Бећковић, нагласио је на данашњем рочишту у Вишем суду у Београду да његова клијенткиња у тужбеном захтеву против аутора емисије „Хит твит“ и главног уредника телевизије Пинк није тражила ни накнаду материјалне или нематеријалне штете, нити укидање те емисије.

– Иако по закону има на то право, она има само два захтева. Први да суд установи да ли је емисијом „Хит твит“ повређено ауторско право емисије Утисак недеље. И уколико суд установи да јесте, да се пресуда објави у емисији „Хит твит“ – казао је Драганић.

Његова опаска је уследила након тврдње правног заступника тужене стране Јована Рајковића да у тужбеном захтеву није познато на који начин је повређено ауторско право. Он је нагласио да би, и поред тога што један од захтева није укидање емисије, последица одлуке да постоји повреда ауторског права могла да буде престанак емитовања.

– Уколико се установи да је повређено ауторско право, моји клијенти не би желели да наставе да повређују то право. Међутим, онда би морали да знају на шта се тачно односи повреда ауторског права – казао је Рајковић.

Он је предложио саслушање вештака Недељка Деспотовића који је, како је нагласио, стручњак за филмску режију и продукцију, као и аутора емисије како би се изјаснили о идејној концепцији „Хит Твита“. Драганић је предложио саслушање вештака Златка Ћобовића, и суду предао снимке прве две епизоде емисије Утисак недеље из 1991. године.

На данашњем рочишту у Вишем суду у Београду којим је почео парнични поступак није била присутна ни Оља Бећковић која је тужбу поднела, ни Жељко Митровић, главни уредник телевизије Пинк, Горан Гмитрић, уредник информативног програма, ни Верица Брадић водитељка „Хит твита“. Сви они ће морати да се појаве у суду 23 марта, за када је планирано саслушање странака.

Очекујем пресуду која неће обесхрабрити само тужене плагијаторе, него и сваког другог ко је поверовао да у овој земљи нема ничег природнијег и некажњивијег од крађе – каже за Данас Оља Бећковић, ауторка Утиска недеље, поводом тужбе коју је поднела против коаутора емисије Хит твит.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

22.02.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 11:54

Сумњиво лице

Највећи српски комедиограф Бранислав Нушић у предговору свог ,,Сумњивог лица" записао је: Под тим су великом утицајем Гогољевим сви моји комади писани осамдесетих година, ,,Народни посланик", ,,Протекција", а на првом месту и највише ,,Сумњиво лице", које ће свакојако и у многоме потсетити на ,,Ревизора". Ову констатацију ваљало ми је учинити пре него што је критика као своје откриће објави.
Наравно, није исто писати под нечијим утицајем и плагирати. Што се тиче ,,Хит твита" и ,,Утиска недеље", нисам надлежан да пресуђујем.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси