Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министар Шарчевић гурао микрофон Н1, новинара назвао силеџијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2020.

Аутор: Бета, Н1 Извор: Н1

Министар Шарчевић гурао микрофон Н1, новинара назвао силеџијом

Министар просвете Младен Шарчевић поново је вербално напао новинаре док су га питали због чега се ни министарство, ни ректорат Универзитета у Нишу не оглашава већ скоро годину дана о смени троје декана у том граду који су кршили закон.

На подсећање да је још у јуну 2019. обећао да ће обавестити јавност, Шарчевић је почео са вербалним претњама и "преваспитавањем".

Потом је гурао микрофон Н1, називајући нашег репортера силеџијом.

Министар је и забрањивао снимање, претходно прекинувши конференцију.

Како је јавио репортер Н1, све се догодило уочи представљања оквира за израду "Стратегије образовања и васпитања до 2027. године" за област предшколског и основног образовања и васпитања, у згради Универзитета у Нишу.

На инсистирање новинара да добију одговор на питање о деканима, Шарчевић је рекао: "Добили би одговор да сте нормални, а нисте".

Шарчевић је пре тога негирао да је новинарима тих медија још прошле године обећао одговор о разрешењу три декана због корупције.

"Нисам вам обећао и немојте да будете 'навалантни' јер нећете добити одговор никад више", рекао је Шарчевић видно изнервиран.

Након што су новинари наставили да инсистирају на одговору, Шарчевић је наставио разговор у истом тону.

"Зашто ми гурате то (микрофон) у очи? Склоните то да не будем ја силеџија. Срамота људи, где сте то научили", изјавио је пре уласка у салу Универзитета.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси