Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ефектива: Министарство потврдило да Супернова не поступа у складу са законом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2020.

Извор: Н1

Ефектива: Министарство потврдило да Супернова не поступа у складу са законом

Министарство трговине (МТТТ) признало је да бренд Телекома Супернова не поступа у складу са одредбама два закона, у вези са изменом програмске шеме и могућностима за раскид уговора без наплате пенала, саопштило је Удружење Ефектива.

Како су саопштили, према ставу министарства чије је мишљење тражила Ефектива, потрошачи имају "апсолутно право на раскид уговора без плаћања пенала", а то право им дају одредбе Закона о заштити потрошача и Закона о електронским комуникацијама.

"У допису министарства недвосмислено се констатује да оператор не поштује цитиране законске одредбе које штите потрошача. Након овога, добили смо и усмене потврде неколико потрошача да им је Супернова омогућила раскид уговора без плаћања пенала", наводе из Ефективе.

Подсећају да овај став важи "идентично за понашање било ког оператора" и надају се да је "заувек искорењена пракса непоштеног поступања према потрошачима, у ком оператор има сва права а потрошач само обавезу да плаћа рачуне".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси