Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Драго Хедл: Бојим се да је будућност штампаних медија кратка (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 02. 2020.

Аутор: Љиљана Буквић Извор: Данас

Драго Хедл: Бојим се да је будућност штампаних медија кратка (ВИДЕО)

Бојим се да је будућност штампаних медија кратка и да ће за десетак година људи које будемо видели на улицама са новинама у руци бити нека врста егзотике, каже за портал Данаса Драго Хедл, писац и новинар telegram.hr.

Новине могу да преживе, напомиње Хедл, само ако се буду другачије обраћале читаоцима, ширим истраживачким и аналитичким темама, а не вестима које више нису главни садржај у штампаним медијима.

“Новине губе ту битку и постају све мање занимљиве, мада људи и данас верују да је моћ онога што је написано у новинама већа од оног на порталима што је заправо релативно и једна заблуда с којом се суочавамо у данашњем медијском простору”, истиче дугогодишњи новинар Јутарњег листа, пре тога и Ферал трибјуна.

На питање да ли је могућа успешна синергија штампаног издања са дигиталним Хедл каже да је највећи део свог живота провео у штампаним медијима и да се ту осећао „као риба у води“.

„Када сам из Јутарњег листа прешао у Телеграм он је био недељник. Након годину и по уредник ми је јавио да ћемо престати да се штампамо и да постајемо портал и ја сам био тужан јер сам мислио да је то тихо гашење пројекта у који сам дошао. Догодило се, међутим, супротно. Уместо великих трошкова које изискује штампање и дистрибуција новина добили смо нови замах захваљујући новцу који нам је остао, да развијамо дигиталну платформу“, истиче Хедл.

Успешно функционисање штампаног издања и сајта је, како каже, питање од милион долара.

„То је питање на које се још тражи одговор у медијском свету и нема га јер чињеница је да међу колегама који су заговорници штампаног нема разумевања за дигитално и обрнуто. То су фактички две школе које једна другу превише не уважавају. Не знам формулу како направити успешну синергију која би у исто време користила новинама, а не би штетила порталу и обрнуто. Мислим да ће свако ићи својим путем, а неко ће ту битку сигурно изгубити, бојим се да је то штампано издање, да је то новина“, каже Драго Хедл.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси