Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Верица Брадић о тужби Оље Бећковић: Некад се суђења покрећу због маркетинга
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 02. 2020.

Аутор: К. Живановић Извор: Данас

Водитељка Хит твита поводом тужбе за плагијат Утиска недеље

Верица Брадић о тужби Оље Бећковић: Некад се суђења покрећу због маркетинга

Прошле седмице почело је суђење по тужби Оље Бећковић против аутора емисије Хит твит, због сумње да је она плагијат Утиска недеље.

Верица Брадић, водитељка Хит твита који се емитује на Пинку недељом увече у истом термину када и Утисак недеље на Нова С, каже за Данас да је према њеном мишљењу боље избегавати коментарисање случајева који су на суду, „јер ако су већ на суду онда је суд тај који ће то решити“.

– Знам да се понекад посеже за тиме да се процеси за заштиту ауторских права покрећу због рекламе, маркетинга, утицаја на јавност и тако даље. Немам потребу за таквом врстом публицитета изван саме емисије коју водим – истакла је Брадић.

Прво рочиште по тужби Оље Бећковић против телевизије Пинк, Жељка Митровића, Верице Брадић и Горана Гмитрића, коаутора емисије Хит твит, одржано је прошлог петка у Вишем суду у Београду.

Дан пре почетка поступка, Оља Бећковић је рекла за Данас да очекује пресуду која неће обесхрабрити само тужене плагијаторе, него и сваког другог ко је поверовао да у овој земљи нема ничег природнијег и некажњивијег од крађе.

Горан Драганић, правни заступник Оље Бећковић, рекао је на рочишту у Палати правде да његова клијенткиња у тужбеном захтеву против аутора емисије Хит Твит и главног уредника телевизије Пинк није тражила ни накнаду материјалне или нематеријалне штете, нити укидање емисије Хит твит на телевизији Пинк.

„Иако по закону има на то право, она има само два захтева. Први да суд установи да ли је емисијом Хит Твит повређено ауторско право емисије Утисак недеље. И уколико суд установи да јесте, да се пресуда објави у емисији Хит Твит“, казао је Драганић.

На првом рочишту нико од страна у поступку није био присутан, али ће сви они морати да се појаве у суду 23. марта, за када је планирано саслушање странака.

Емисија Утисак недеље почела је са емитовањем 1991. године на телевизији Студио Б. Годинама се емитовала на телевизији Б92, да би 2014. године била скинута са програма. Након пет година, емисија је почела да се емитује на кабловском каналу Нова С. Недуго затим, у истом термину, на телевизији Пинк почело је емитовање емисије Хит твит.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси