Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нема Милановчана у чачанској болници, лажна вест Прве ТВ изазвала пометњу у граду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 03. 2020.

Аутор: Петар Јеремић Извор: ГМинфо

Нема Милановчана у чачанској болници, лажна вест Прве ТВ изазвала пометњу у граду

Лажна вест коју је синоћ у вестима Прве телевизије изрекао дописник ове телевизије из Чачка Гвозден Николић о томе да се у чачанској болници налазе два Горњомилановчанина, изазвала је праву пометњу у граду под Рудником.

Николића је јутрос, на конференцији за новинаре, демантовао начелник Штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић, а да нема Милановчана заражених од короне на инфективном одељењу чачанске болнице, како је Николић тврдио, потврдили су и в.д. директора милановачке болнице др Предраг Шутић и в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу др Александар Чивовић.

Једна информација која је синоћ изашла у медије, од стране репортера ТВ Прва, унела је мале недоумице, и да можда кажем и страх, код нашег становништва. Највероватније, и убеђени смо, да је грешка репортера у изношењу бројки. Тако да нема разглога за страх, а ја вас уверавам да ни ми као Штаб, као и лица која су овде у име струке, немамо ниједан разлог да било шта од вас кријемо. Значи ово су падаци са којима ми располажемо и што се нас тиче то су релевантни и тачни подаци – казао је Милорад Димитријевић. 

ГМинфо: Дакле, на Инфективном одељењу чачанске болнице нема нико из Горњег Милановца?

- Нема! Тако је, нема! Мало смо анализирали, мислим да је репортер пермутовао податке у односу на Лучане и Горњи Милановац, јер ми мамо податке да су два лица из Лучана на инфективном. Верујем да није злонамерно било. Из Милановца нема нико да лежи на инфективном одељењу чачанске болнице. Из Горњег Милановца до сада је код једне особе дијагностикован коронавирус и налази се на кућној адреси у самоизолацији, под надзором лекара и редовно се одазива на контроле и његово стање је стабилно – рекао је за наш портал Димитријевић. 

У вестима ПРВЕ телевизије, синоћ у 18 сати, Николић је рекао да „…на инфективном одељењу чачанске болнице смештено је десет пацијената…“. 

Од тога, два, двојица су из Горњег Милановца, један из Лучана један и  једна из Ивањице – рекао је, између осталог, Николић.

Ова лажна вест изазвала је, синоћ, велико узнемирење и панику код грађана Горњег Милановца и околине. Редакција портала Гминфо била је засута порукама и телефонским позивима забринутих Милановчана, од којих су неки и оптуживали наш портал да „крије и прећуткује важне информације“.

За разлику од Прве ТВ, и њиховог дописника Гвоздена Николића, ГМинфо никада није, нити ће објављивати непроверене информације. За овакво (дез)информисање грађана Милановца и околине, Николић је пре месец дана, на локалном конкурсу за медије, преко Гласа Западне Србије чији је власник и повезаних фирми у власништву чланова његове породице, добио укупно 750 000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси