Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Опремање хале „Чаир“ за оболеле без присуства медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 03. 2020.

Аутор: З. Миладиновић Извор: Данас

Надлежни данас нису саопштили број и стање оболелих

Опремање хале „Чаир“ за оболеле без присуства медија

Здравствене власти и стручњаци у Нишу, као и у Републици, данас нису саопштили број и стање оболелих од ковида 19 у том граду, који је означен као један од три највећа жаришта корона вируса у Србији.

На редовној конференцији за новинаре у Београду могло се чути једино да је на респираторима на нишкој Клиници за инфективне болести троје пацијената, а у згради старе Клинике за хирургију још 11.

Новинарима, сниматељима и фоторепортерима јуче није било допуштено да на лицу места прате опремање Спортске хале „Чаир“ за потребе збрињавања око 1.000 оболелих са лакшом клиничком сликом. Халу су креветима и другом опремом снабдевали припадници Војске Србије.

Чланови Градског штаба за ванредне ситуације претходно су казали да ће у хали бити „интернета, простора за рекреацију и довољно капацитета за личну хигијену“. Упркос таквим „обећањима“, реакције дела јавности на овакав „смештај“ оболелих изузетно су негативне.

Управа Клиничког центра Ниш јуче је потврдила да је на Гинеколошко-акушерској клиници, уз поштовање свих заштитних мера, прексиноћ око поноћи успешно обављен порођај Нишлијке И. Т. (37) чији је супруг у изолацији због сумње да је заражен корона вирусом.

Нишлијка је на свет донела здраву девојчицу. Управа овог КЦ је, иначе, од 18. марта потпуно затворена за медије у Нишу, граду који је, према наводима државних званичника, један од три највећа жаришта корона вируса у Србији. Како сазнајемо, нишки КЦ је јуче обишла делегација медицинских експерата из Кине, међу којима су били и лекари који су се изборили са корона вирусом.

Три године затвора због кршења самоизолације

Основни суд у Димитровграду осудио је јуче С.З. (38) из Ниша на три године затвора због кршења мере обавезне самоизолације, након повратка из иностранства. Ово је максимална казна за кривично дело непоступање по здравственим прописима у време епидемије, а уједно и прво суђење за кршење мере самоизолације. Суђење је одржано путем скајпа – видео везом између суда и притворске јединице у Пироту, у којој се С.З. налази. Полицијска управа Ниш јуче је потврдила за наш лист да је због непоштовања наредбе о ограничењу и забрани кретања од почетка ванредног стања због епидемије корона вируса, поднела прекршајне пријаве против 33 особа, од којих су 12 старије од 65 година.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси