Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ана Лалић после пуштања: Уверена сам да радим праву ствар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2020.

Аутор: Јелена Тушуп Извор: Нова С

Ана Лалић после пуштања: Уверена сам да радим праву ствар

Новинарка Nova.rs Ана Лалић је јутрос пуштена из притвора након што јој је одређено задражавање од 48 сати под оптужбама за ширење панике и изазивања нереда.

"Нисам ни тренутка зажалила због писања овог текста. Уверена сам да радимо праву ствар, а то видим и по реакцијама медицинара из целе Војводине након што је пуштен текст на портал", рекла нам је Ана, након пуштања из притвора.

Подсетимо, Ана Лалић је јуче на нашем порталу објавила текст о лошим условима рада лекара и медицинара на КЦВ у доба короне. Након тога, КЦВ је издао саопштење да се обраито тужилаштву и недуго потом, полиција је закуцала на врата Ане Лалић у Новом Саду. Она је пре тога стигла да напише одговор КЦВ-у, у коме подвлачи да су у КЦВ једино сами себи срозали углед лошим старањем о особљу које је у непосредном додиру са зараженима.

“Њих шесторо је дошло у стан, деловало је прилично страшно. Претресли су све, сваки део стана, као и аутомобил. Запленили су ми телефоне и лаптоп, који се још налазе код полиције”, рекла је Ана Лалић.

Тек по изласку из притвора чула је за укидање уредбе коју је Влада донела о информисању грађана о ситуацији са коронавирусом.

“Уколико ће уредба заиста бити укинута, то је вредело ноћења у притвору”, каже Ана.

Она каже да су јој синоћ у полицији узимали изјаву до два ујутру, након чега су је одвели у ћелију “која је била толико прљава, да је морала да је дезинфикује алкохолом”.

“Целу ноћ сам преседела на ивици кревета. Ујутру су ме опет саслушали и пустили. Неки од њих су ми се приватно извињавали, видело се да им је непријатно”, каже Ана Лалић и додаје да су се полицајци и тужилац према њој понашали коректно.

Није имала прилику да види огромну подршку која јој је стигла са свих страна, јер су јој и лаптоп и телефони још код полиције.

Подвлачи да за све што је написала у тексту постоје сведоци, као и да је послала питања Клиничком центру Војводине и покрајинском Секретаријату за здравство на званичне мејл адресе. Звала је више пута и ПР- КЦВ, који се није јављао на телефон.

“Чим је текст објављен на порталу, почеле су да ми стижу реакције од медицинара и њихових породица преко пријатеља и познаника, уз тврдње да је још горе него што сам писала, јављала се и жена из Кикинде која је забринута за ћерку која ради у КЦВ. Све те поруке су у мом телефону, и полиција и тужилаштво могу да их виде”, каже Ана Лалић.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

02.04.

2020.

Sasha [нерегистровани] у 14:52

Fuj

Ko dira Anu, dira i mene! A na vrata bolje da nam ne dolaze! Vraćam istom merom.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси