Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шешељ опет прети новинарки Снежани Чонградин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 04. 2020.

Аутор: Ј. Диковић Извор: Данас

Лидер Српске радикалне странке поново напао новинарку Данаса, тражио да се ухапси

Шешељ опет прети новинарки Снежани Чонградин

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ поново је претио новинарки Данаса Снежани Чонградин, овај пут да би је требало ухапсити.

Шешељ је данас, говорећи на ТВ Пинк након прилога о новинарки портала Нова С, Ани Лалић, која је била ухапшена због текста о проблемима са којима се суочава медицинско особље Клиничког центра Војводина, тражио да се ухапси и новинарка Данаса Снежана Чонградин.

– Ја мислим да би држава требало да покаже велику снагу и да их једноставно похапси. Ванредно стање је стање у коме се суспендују уставне одредбе, а то значи да се у условима ванредног стања могу људи ухапсити на месец, два дана, па после размотрити је ли заслужују да буду суђени или не. Ово што нам се дешава никако не смемо толерисати. Ево ја гледам неке новине прозападне, на пример, данас Снежана Чонградин у Данасу пише да смо злочиначка држава. Напада Вучића… Напада и мене увијек… Мене то мало више потресло… Није важно да ли ме неко напада или не, мало сам се нашалио у свему овоме, рекао је Шешељ.

Ово није први пут да лидер радикала напада Данасову новинарку. Шешељ је у јулу прошле године, и то за скупштинском говорницом, извређао Снежану Чонградин због њеног текста поводом годишњице геноцида у Сребреници. Осим што ју је назвао погрдним именима, Шешељ је рекао да би је послао на 20 година робије, али и запретио да ће је „прегазити џипом“.

Због ових напада и претњи, Шешељ никад није одговарао.

– С једне стране су ратни злочинци и профитери, нажалост, и дан данас на власти у Србији, с друге стране су жртве, десетине и стотине хиљада мртвих због ратнозлочиначке политике Војислава Шешеља и Александра Вучића, односно Слободана Милошевића и Ивице Дачића. То су чињенице. Накарадност стварности у којој живимо је да ти људи са енормним богатствима, које су стекли као ратни профитери, а касније га умножили на политици даљег ширења мржње и постратној пропаганди, огледа се у томе да један осуђени ратни злочинац кука на телевизији Пинк како га ја нападам због судски утврђених чињеница и његових злочинстава, и предлаже моје хапшење на месец, два, док траје ванредно стање. Међутим, колегиница из Новог Сада која је ухапшена због извештавања о ситуацији у здравственој установи усред пандемије смртоносног вируса, којој су одузети компјутер и телефони, по којима сада прегледају нечији прљави прсти, је права тема, а не ови напади једног ратног злочинца на мене, који, заправо, сваки пут кад понови моје речи о себи – да је ратни злочинац, чини свима нама, који знамо о каквом је зликовцу реч, велику услугу, јер то није тема за од стране власти контролисане и најгледаније медије, па је изванредна прилика да се чује, па макар и из уста злочинца – наглашава новинарка Данаса Снежана Чонградин.

Саопштење Редакције листа Данас поводом изјаве председника СРС

Шешеља склонити са националних фреквенцијe

Редакција листа Данас сматра да је веома опасна изјава Војислава Шешеља који је јуче преко телевизије Пинк позвао на хапшење наше новинарке Снежане Чонградин. Сматрамо да човеку чија је политика много зла нанела грађанима Србије и региона, и који је осуђен за злочине против човечности треба онемогућити да у јавности, нарочито на телевизијама са националном фреквенцијом, шири говор мржње и таргетира новинаре. Изјава је још опаснија јер долази у време ванредног стања када је једна новинарка већ ухапшена због свог писања. Редакција листа Данас ће обавестити међународне новинарске организације о овом случају.

Редакција листа Данас

Коментари (1)

Остави коментар
пет

03.04.

2020.

Вукица [нерегистровани] у 20:13

Интелектуалци?

Није ми јасно зашто неки људи мисле да неће жњети оно што су сами посејали? Из личног искуства сви знамо да се добро понекад и добрим узвраћа, а зло само и једино још већим злом, јер нисмо свеци, да на камен хлебом одговарамо. Зато су оваква узајамна "чашћавања" између новинара и политичара мучна, нецивилизована, и, изнад свега, несврсисходна.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси