Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бјелетић: Не може извештавање о епидемији да се сведе на бројке, то су људи (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 04. 2020.

Извор: Н1

Бјелетић: Не може извештавање о епидемији да се сведе на бројке, то су људи (ВИДЕО)

Уредница Јужних вести Гордана Бјелетић оценила је у Новом дану да не може извештавање о епидемији да се сведе на бројке, колико је људи заражено и преминуло. "То нису бројке, то су људи. Мислим да је важно да неко све време објашњава људима шта се дешава. Наш дописник из Београда је у јако тешком положају, он одавде од људи добија много конкретних питања, а не добија одговоре. Треба да нам се каже шта се дешава и како да у овим околностима функционишемо", рекла је она.

Говорећи о јучерашњем обраћању јавности председника, Бјелетић каже да је "једна од оних на које то оставља јако лош утисак".

"Све време је случај ухапшене новинарке Ане Лалић био у ваздуху. Јако ми је засметало што прича због које је ухапшена није поменута. Чули смо да он каже да је све у реду, нисмо чули питање да ли су проверавали да ли је то заиста тако. Просто се прешло преко суштине, мени је то јако засметало", каже она.

Како је рекла, "слушали смо политичке говоре од људи који су се представљали као новинари".

"То ми је некако занимљиво, није се он позвао на Ројтерс, него они који су дошли, иначе таблоиде не коментаришем, али мислим да је битно рећи да ти људи који су тамо били нису новинари. Мислим да и грађанима који чекају информације јако смета да неко дође и држи политичке говоре", каже.

Према њеном мишљењу, "јуче смо свашта чули, а да ништа заправо нисмо чули".

"Имате збуњене људе широм Србије, који виде на различитим медија да је КЦВ ођедном тема, имате на РТС јуче цео дан прилоге о доброј опремљености КЦВ, а људи не знају зашто се о томе толико прича", каже Бјелетић.

Бјелетић каже да су новинари хапшење Ане Лалић доживели као неку врсту поруке.

"У тренутку када је она ухапшена, када је приведена, прво нисмо знали шта се дешава, зашто је ухапшена, пратили смо преко мрежа шта се дешава. Најпре је стигао спорни закључак Владе, и пре тога нисмо имали информације, али је тај закључак озваничио ситуацију", каже она.

Истиче да у Нишу имају проблем да дођу до било какве информације.

"Једини начин је у Београду, али из Београда не можемо да чујемо шта се дешава, јер они заиста не знају. Пробали смо да се снађемо да радимо тај посао, а да се не жалимо превише, да не будемо ми тема, него да дамо грађанима информације", каже Бјелетић.

Како је рекла, много је нејасних ствари.

"Најванредније ванредно стање које смо имали, по неком стању свести. Сваки дан је за нас нека врста тешких одлука у овој потпуно новој ситуацији за нас. Не може извештавање о епидемији да се сведе на бројке, колико је људи заражено и преминуло, то нису бројке, то су људи. Мислим да је важно да неко све време објашњава људима шта се дешава. Наш дописник из Београда је у јако тешком положају, он одавде од људи добија много конкретних питања, а не добија одговоре. Треба да нам се каже шта се дешава и како да у овим околностима функционишемо", рекла је она.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси