Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одговор Н1 премијерки: Кад већ никад не помињете друге телевизије немојте ни Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 04. 2020.

Извор: Н1

Одговор Н1 премијерки: Кад већ никад не помињете друге телевизије немојте ни Н1

Гостујући у емисији Ћирилица на ТВ Хепи, премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је, говорећи о порталу Директно, да о том порталу као и оптужбама на рачун његовог главног уредника нико не сме да пише јер се сви боје тајкуна и људи чији су то медији. "Плаше се Ђиласа”, изјавила је премијерка и додала: "Зато што се Nova.rs и Н1 плаше Шолака".

Тако је премијерка Србије на несхватљив начи увезала две потпуно неповезане ствари. Тачно је да Н1 није објавио таблоидне оптужбе против уредника портала Директно, као што је тачно да из истих разлога Н1 никад није објавио ни таблоидне оптужбе изречене против премијеркиног рођеног брата Игора Брнабића да, како су писали, фирма у којој је директор згрће милионе захваљујући њеној позицији. Једино што је Н1 објавио, о чему постоје трагови, су премијеркини одговори у Скупштини, на посланичка питања о том случају. Н1 доследно не верује у информације које шире таблоиди и сваку појединачну проверава.

Потпуно је јасно да су премијеркини последњи напади на независне медије генерисани потребом да се на сваки начин оправдају два непојмљива геста: Први је хапшење наше колегинице Ане Лалић која је једина новинарка у Европи која је ухапшена због извештавања о Корона кризи. Други је сада већ чувени владин закључак о ограничавању информисања, једини такав у Европи, који је готово одмах укинут јер је влада схватила сву дубину те грешке, након што се у року од 48 сати, са ова два потеза "прославила" широм света.

Нови напади на медије, у покушају да се оправда хапшење, само ће додатно урушити ионако веома лош имиџ Владе Србије када су у питању медијске слободе. Изгледа да то није јасно само премијерки Србије.

За разлику од премијерке и министара у њеној влади, новинари ТВ и портала Н1 не плаше се никог што су много пута доказали. Уз све нападе и претње професионално обављају свој посао што ће чинити и убудуће.

Када већ никада не помиње ниједну другу телевизију, Н1 моли премијерку да убудуће не помиње ни Н1 и њене новинаре поименце јер на тај начин директно отвара пут новим нападима и претњама, преузимајући одговорност за безбедност запослених у Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси