Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Потписан Споразум о успостављању Платформе за евиденцију притисака на новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 05. 2020.

Аутор: Бета Извор: Н1

Потписан Споразум о успостављању Платформе за евиденцију притисака на новинаре

Заштитник грађана Зоран Пашалић је са представницима медијских удружења, асоцијација и синдиката потписао Споразум о успостављању "Платформе за евиденцију случајева угрожавања безбедности и притисака на новинаре и остале медијске актере".

Пашалић је казао новинарима у просторијама заштитника грађана да су тај Споразум потписали седам асоцијација и удружења новинара и сва три новинарска синдиката.

"Ово је један од најзначајнијих датума у краткој историји институције заштитника грађана, свакако најважнији Споразум", оценио је Пашалић.

Омбудсман је навео да ће тим Споразумом кренути заштита права новинара, наводећи да не мисли само на безбедност већ на "сва права које новинари имају".

Један од потписника тог Споразума и председник Независног удружења новинара Србије Жељко Бодрожић оценио је платформу као добру јер је "окупила сва релевантна удружења и асоцијације и тиме смо сви на једном месту".

"Драго нам је да иза овога стоји институција заштитника грађана. То нам даје наду да ће платформа заживети и да ће допринети већој безбедности новинара", навео је он.

Он је додао да се нада да ће уз помоћ омбудсмана допринети да се сви медијски радници осећају безбедно и да слободно раде свој посао.

Председник Удружења новинара Србије Владимир Радомировић позвао је све новинаре да удружењима и синдикатима пријављују све врсте повреде радних права.

"Очекујемо да ова платформа потпуно заживи и да осим физичких претњи и напада на новинаре бележи и притиске", казао је Радомировић.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

25.05.

2020.

Pera [нерегистровани] у 20:29

.

Neverovatno licemerje!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси