Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  БИРОДИ позвао све телевизије да следе пример Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 05. 2020.

Извор: Н1

БИРОДИ позвао све телевизије да следе пример Н1

Биро за друштвена истраживања позива све телевизије са националном и регионалном покривеношћу, а посебно Радио телевизију Србије и Радио ТВ Војводине, да следе пример кабловске ТВ Н1 и уместо емитовања пропагандних садржаја у оквиру изборних хроника, а које добијају од ПР штабова изборних листа и међу којима има маркетиншких садржаја, изборну хронику испуне одговорима представника изборних листа на питања која ће помоћи грађанима при одлуци да ли ће и за кога гласати на парламентарним, покрајинским и локалним изборима.

"ТВ Н1 је први медиј који од 2012. године, од када указујемо на феномен партијских камера, прихватио наш предлог и овим поступком само потврдила налазе БИРОДИ мониторинга да се ради о телевизији која својим извештавањем о политичком систему у Србији показује како треба да поступа медиј који се определио да ради у јавном интересу", наводи се у саопштењу.

БИРОДИ ће примере партијских камера достављати РЕМ као пример кршења закона, односно струковним удружењима као пример кршења Кодекса новинара и надзирати поступање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси