Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар CNN-а приведен током јављања уживо с протеста, убрзо пуштен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2020.

Извор: Н1

Новинар CNN-а приведен током јављања уживо с протеста, убрзо пуштен

Новинар CNN-а Омар Хименез и његова екипа приведени су током јављања уживо на месту протеста у Минеаполису, након што се јасно идентификовао као новинар полицајцима. Пуштени су након неколико минута од привођења.

Хименезовој екипи, укључујући продуцента и сниматеља, такође су стављене у лисице.

Камера CNN-а је наставила је да снима како екипа ради у лисицама, а полиција наизглед није била свесна да је камера још укључена.

Председник CNN Џеф Закер разговарао је с гувернером Минесоте, Тимом Валцом, након овог хапшења, који је навео да се дубоко извињава и да ради на томе да тим CNN буде пуштен. За хапшење је рекао да је "неприхватљиво", додајући да је јасно да је екипа имала право да буде ту, и истичући да жели да медији у Минесоти извештавају о протестима.

Протести због смрти Афроамериканца током хапшења у Минеаполису проширили су се на велики број америчких градова, а окупљени људи траже да се нешто предузме против полицијске бруталности у САД.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси