Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полиција у Америци пуца на новинаре, фоторепортерка остала без ока
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 05. 2020.

Извор: РТС

Полиција у Америци пуца на новинаре, фоторепортерка остала без ока

Нереди у Америци после убиства Афроамериканца Џорџа Флојда ескалирали су и проширили се по многим савезним државама. У Минесоти је ситуација критична, па су чести сукоби полиције и демонстраната.

Након случаја из Луивила, где је полицајац сузавцем гађао новинарку током ТВ преноса, у Минеаполису, који је на ивици рата, страдала је фоторепортерка.

Напомена!

Фотографија повређене фоторепортке је узнемирујућег садржаја!

Линда Тирадо, позната америчка фоторепортерка, политичка активисткиња, новинарка и списатељица, остала је без једног ока током протеста у Минеаполису, пошто је полиција погодила гуменим метком.

Она је изашла на улице како би фотографисала сцене са улица, али је након полицијске интервенције, задобила тешку повреду.

"Оно што мислим да се догодило јесте да ме је погодио гумени метак у лице. Експлодирала ми је очна јабучица, која је сада пришивена, али је питање да ли ће бити потребно још операција. Вид ми је отишао без обзира на све и изгледа да ће ми остати ожиљак", написала је Линда на твитеру.

Ауторка многих политичких чланака и књиге "Hand to Mouth: Living in Bootstrap America" ипак је задржала позитиван дух.

"Није моје 'фотографско' око, тако да није крај каријере. И даље могу да видим цвеће и заласке сунца, само можда нећу моћи да кажем колико су далеко."

Доктори су јој забранили да шест недеља излази на места где би могло да буде сузавца, али она не намерава да одустане од извештавања са протеста.

"Наставићу да извештавам из Минеаполиса док не схватимо како ће ме заједно са аутомобилом вратити кући (Нешвил, Тенеси), пошто ја више не могу да возим", навела је Тирадо.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

02.06.

2020.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 17:47

T.F.

A šta na ovo kažu Tanja Fajon i Reporteri bez granica?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси