Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Злоупотребљено име угледног листа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 06. 2020.

Аутор: Д. Д. Извор: Данас

Златоје Мартинов, некадашњи уредник Републике, о забуни коју уноси таблоидни портал

Злоупотребљено име угледног листа

Златоје Мартинов, некадашњи главни уредник листа „Република“, наводећи да „из разлога менталне хигијене“ не прати таблоиде и да доскора није знао да у Србији постоји неки медиј са именом листа који је уређивао.

Он подсећа да већ четири и по године овај лист не постоји и да је угашен због недостатка финансијских средстава.

Ипак, његов оснивач Задруга „Рес публика“ формално постоји и редовним годишњим плаћањем одржава сајт на коме се налазе бројеви почев од 1996. па закључно са последњим децембарским бројем 2015. године.

„На наш сајт се улази тако што се укуца republika.co.rs. Не улазећи у правно питање, да ли се може и сме за неки медиј користити име другог медија након његовог гашења желим да укажем јавности на чињеницу да је име једног угледног листа злоупотребљено, те да читаоце и посетиоце таблоидног портала  република.рс доводи у заблуду да се можда ради о порталу угашене ‘Републике’, са новом концепцијом најгоре таблоидне врсте. Стога је врло важно, зарад  целокупне јавности у Србији, истаћи да некадашњи лист ‘Република’ као и постојећи сајт на коме се налазе бројеви ‘Републике’ немају никакве везе са најцрњим таблоидним порталом који себе назива ‘Република'“, наглашава Златоје Мартинов.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси