Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Савет РЕМ одговорио Првановићу: Нису стечени законски услови за разрешење чланова УО РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 06. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Савет РЕМ одговорио Првановићу: Нису стечени законски услови за разрешење чланова УО РТС

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) одговорио је данас професору Слободану Првановићу да се нису стекли законски услови за разрешење чланова Управног одбора Радио-телевизије Србије (РТС), као и да се приватним телевизијама не може забранити целокупни информативни програм.

Првановић је медијима доставио одговор РЕМ на захтев Академске заједнице за разрешење Управног одбора РТС и забрану емитовања информативног и политичког програма телевизија Пинк, Хепи и Студио Б.

Савет РЕМ је, у допису који је потписао заменик председника Савета Горан Петровић, на седници 21. маја разматрао захтев и констатовао да се нису стекли законски услови за разрешење чланова УО РТС.

У надлежности Програмског савета, а не Управног одбора, је да се стара о задовољању интереса слушалаца и гледалаца у погледу програмског садржаја и да разматра његов квалитет, наводи се у образложењу.

„У вези вашег захтева који се односи на забрану емитовања Информативног, политичког програма пружаоца услуга ТВ Пинк Хепи ТВ и ТВ Студио Б, обавештавамо вас да су пружаоци медијских услуга имаоци целовитих дозвола за пружање опште медијске услуге“, наводи се у одлуци савета РЕМ.

Будући да је одребдом члана 43. Закона о електронским медијима прописано да опште медијске услуге обухватају информативне, образовне, културне, научне, спортске, забавне и друге програмске садржаје, Регулатор може да изрекне привремену забрану објављивања програмског садржаја за овај или оне делове програмског садржаја, уколико је извршио нарочито тешку повреду обавезе из закона о електронским медијима, додаје се.

Забрана објављивања програмског садржаја важи за истоврсне програмске садржаје. Када се стекну законски услови може се забрнити објављивање одређеног програмског садржаја, али не и целокупни информативни програм, закључује се у одговору.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси